Komentari za tekst "Šta da učinite da beba bolje spava"

Komentara
342
Ostavite komentar
Moja beba ima 1mesec ona danju odspava 1-2 Puta po Pola sata i to je sve nocu zaspi oko 23h do 4 ili 5 ujutru i posle sve vreme stenje Pomera i ruke i noge tako sve. Do 7h neznam sta da radim neki Savet ?
Tina kako ste resili problem spavanja? Ja sad imam bebu, danas je napunila mesec dana. Isto se ponasa kao vasa tada. Komeša se, meškolji, stenje, napinje se, pomera ruke, koluta ocima... Nekada to radi cele noci, nekada preko dana, nikako sa dete zaspi cvrsto... Zaspi kod mene na siki i cim je spustim ona se tako ponasa i probudi se... Ima grceve, ali ne mogu da verujem da je muce po ceo dan i celu noc i da je to razlog takvog ponasanja... 🙁🙁🙁
Probaj na stomaku da je stavis da spava
Ima mnogo razloga za takvo ponasanje pitanje je sta joj je, moja kada se tako cesto budila pomerala, stenjala, trzala se, bila sam pored nje spavala drzala je za rucice. Aliiii mora se paziti da se ne navikne na to, nama je uspelo. Sada imamo 5 meseci, i ako se nocu desi vrti budi samo je uhvatim za ruku i ona se smiri( ne spava pored mene). Dodir im mnogo znaci i resava mnogo toga
Pomagajte vise sta da radim imam bebu tri meseca vidim da joj se spava preko dana ali nikako da ucvrsti san neznam vise sta je muci .
I ja imam isti problem
😊
Moja beba ima 2 meseca i imamo veliki problem sa spavanjem nocu. Ima jako nemiran san. Ona u snu trza i mlati rucicama, podize i spusta nogice i okrece glavu levo desno, i tako se probudi, na svakih sat i po do dva sata. I posle jako tesko zaspi, razdrazljiva je i ponekad zaplace od jednom tako na trenutak kao da je nesto uplasi dok pokusava da zaspi. Jako je naporno i stresno jer ne znam o cemu se radi i kako joj pomoci da regulise taj problem, da li je to normalno ili postoji mogucnost da je u pitanju nesto opasno po moju bebu. Molim vas ako neko ima iskustva sa slicnim problemom i zna objasnjenje za ovo neka mi pomogne, hvala unapred.
Istu situaciju sam i ja prosla sa dvoje dece.. Ne znam da li vam je kasno sada za odgovor i da li se spavanje poboljsalo, ali moja deca spavaju na stomaku i onda se ne trzaju rukama ni nogama.. Beba mi ima 2 meseca i vec 2 nedelje spava celu noc.
Isti problem. Ja mislim da su gasovi. Koristim neke švedske kapi za razbijanje vazdusnih mehurica a i radimo vezbice, poput voznje bicikla, da se isprducka. Kad zaboravim kapi ili vezbanje, imamo igranku celu noc.
Moja beba isto tako...ja sam mislila da su mozda zubici u pitanju,jer ima vec 4 i 5. je krenuo...al to tako traje vec odavno,otprilike od 4.-og mjeseca. i pedijatar je istog misljenja,tako da nzm stvarno sta bih vam rekla ,osim da vas razumijem jer sam u istoj situaciji.. jos par dana pa ce napuniti 10 mjeseci..
Cao svima! Moja beba ima 2 mjeseca. Stalno se borimo sa spavanjem. Nocu i spava, ali po danu nikako. Zaspi 10 minuta i probudi se i tako u krug. Da li mozda grcevi imaju veze sa tim, posto pretezno puno stenje i napinje se.

Hvala, veliki pozdrav svim mamama.
Dobro pa ti nocu spava, Blago tebi :) moguce da su gasovi, ako se nateze. Hoce li da ti zaspe ako je prosetas na svez vazduh? Kod nas to pali.
Cao svima! Moja beba ima 2 meseca i bas lose spava preko dana skoro nikako, nekad 2-3 puta po pola sata i to je sve i onda zaspi oko 11 -12 uvece i spava do 10 ujutru i budi se 2-3 puta da jede. Nije da se zalim sto ne spava preko dana ali vidim da joj se spava i unervozi se pocne da place i nikako da zaspi bas bude razdrazljiva i sto je najgore jos uvek nemam neki ritam hranjena ne znam ni koliko ni na koliko jede ( hranim je na flasicu mojim mlekom ) , nekad pojede 150ml a nekad 90ml nekad 60 ml postane mnogo nervozna kad jede cas vuce cas izbacuje flasicu pa onda opet vuce i onda sam bas ocajna jer neznam da li hoce da jede ili nece pa onda hranjenje traje i do sat vremena. Sada me zanima da li je neko imao slicno iskustvo?
Ako ti je za utehu i moja beba se isto tako ponasa. Znaci identicno od reci do reci kako si opisala, i ni ja ne mogu da nadjem nikakav odgovor.
Mislim da se bebi u tom trenutku samo spava, a nije gladna. Ja sam se vodila onim da bebu hranim na 3 sata, nekad je jeo manje, nekad vise ali gledala sam otprilike da uvijek bude razmak oko 3h (nekad 2,5h nekad 3,5h). Ukoliko beba place i nervozna je izmedju ovih perioda znaci da joj se spava. Pokusajte da bebu ljuljuskate u narucju sa varalicom u ustima, u pocetku se moze malo nervirati i negodovati ali vrlo vjerovatno da ce brzo zaspati. Kada jednom uhvatite "foru" kako beba najlakse zaspi, bice vam lako.
Potpuno isto....i mene zanima sta se to desava sa nasim bebcima....
E ovako moja beba danas napunila 10 meseci i vec mesec dana se borimo sa spavanjem do tada je bila kao jagnje preko dana zaspi dva puta po pola sata, i to malo kad spava mirno odspava a nocu se desava vec agonija zaspi oko 21-22 onda budjenje u 1 posle ponoci i onda krenem da ljuljam st vremena zaspi ali se po celu noc okrece.Tada kad se probudi ponudim mleko vodu i onda je uljuljam zaspi ona ali do ujutru samo prevrtanje tamo ovamo bas celu noc.Mislila sam da je pretoplo pa sam je raskomotila rashladila kucu ali ne vredi,ako neko zna neki savet bila bih mu zahvalna.
cemu ovoliki minusi???strasno...kod nas kad se to desavalo razlog je bio uglavnom gasovi ali kako podrigne nakon poslednjeg podoja(iako se uspava dok sisa) to se smanjilo,mnogo bolje spava..i duda resava problem u vecini situacija.pozdrav!
Draga marijana isti slucaj kao i kod mene moja beba ima 5.5 meseci i isto radi kao sto si i ti opisala. Ne znam sta je u pitanju. cak sam pokusavala da je stavim kod sebe u krevet da spava jer sam mislila da se plasi ali isto je. ne znam sta raditi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »