Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
587
Ostavite komentar
pozdrav. da li vase bebe sjede, puzaju ili cak hodaju? moja samo sjedi i to nekad se desi da se prevrne znaci nije jis 100% stabilna. Ali narod kao narod, imam neki osjecaj kao da bi trebala vise pa me strah da nece propuzati ili na vrijeme prohodati zbog naroda i savjeta i pritiska. sta vi mislite o tome?
Moja beba sjedi, ali takodje jos nije stabilna, prevrne se cesto. Ne umije da puzi. To je sve normalno, rano je da puzi, opustite se i uzivajte sa bebom, sve ce stici.
Moja beba sedi, ali joj se takodje desi da se prevrne☺ I puza. Ne slusajte ove mame cija deca trce maraton, svaka beba je za sebe a vi najbolje vidite da je vasa beba u redu. Pozz
Drage mame,moja beba je isključivi sisac,jako tesko se privikava i na slatke a i na slane kasice. Već skoro dva meseca pokušavam da ga naviknem ali ne ide. Pojede u prosjeku 5-6 kasikica. Strah me je da ne postane anemičan,jer doktori kažu da mu moje mleko nije dovoljno (a ja sam samo sisala do prve godine,i nista mi nije falilo). Sta vi mislite o tome?? Hvala.
I moja se bas tesko navilavala na cvrstu hranu. Moja je preporula da se fokusiras samo na rucak-povrce ili povrce i meso. Bolje i manje namirnica da isprobava ali da ima rucak recimo oko 13h, svaki dan. Tek kada to prihvati onda uvoditi neke uzine. pa tek kasnije recimo neku vecericu.
Cao svima.Sin mi odbija hranu.Bas slabo jede.Jedva dve tri kasikice.Dok su mu dva zubica izasla on mi smrsao. Bas sam tuzna.Kako ga nagovorit da jede?Prvo mi je dijete...Hvala na savetima
zdravk,mame... Mi imamo 7 meseci j 2 nedelje...ne stojimo,ne hodamo,ne puzimo...nit samostalno sedimo... nemamo ni zubice... ali smo jedna presrecna, mila i lepa beba... Pozdrav za sve bebe....
Ni mi, zapravo sjedimo ali ne jos bas bas samostalno
Pozdrav mame. Da li neka ima savjet kako navići bebu da jede kašice? Moja beba, usključivo dojena, odbija čvrstu hranu i samo bi da sisa. Otežavajuća okolnost je što nikad nije htio ni flašicu, ni cuclu, tako da i vodu pomalo tek uzme na kašiku. 7mj i 7 dana ima i ako uspijem nekako da ga privolim da pojede ili slatku ili slanu kašicu on traži da sisa poslije toga. Postalo je iscrpljujuće, jer od rođenja sisa na 2h.
Aleksandra, situacija je malo bolja. Ispostavilo se da su zubi bili i ostali glavni problem. Ima 6 već, i sad mu niču još 2, i zato odbija čvrstu hranu. Ubjedim ga sad da pojede nešto, u jutru slatka popodne slana kašica, ali moram ga zabavljati pa bukvalno u neznanju pojede. Doktor nam rekao da više nema zezanja i da mora jesti, kao da sam se ja zezala do sad :) Vodim bitku već mjesecima sa njegovim nejelom. Sika ostala zakon, ali bar manje sisa po danu, dok po noći non stop. Ne znam kako ćemo se odvići, a približava se povratak na posao. Šaljem vam moju podršku, i samo budite uporni. LP
Cao Bojana,ista je situacija i kod nas. Moja beba ima 7 meseci i 6 dana. Jako slabo jede kasice,jer je klasični sisac. Ja mu dam koricu od hleba i on je kao gricka-jer ima dva zuba i ne pojede skoro nista ali bar veba žvakanje. Danas sam mu prvi put dala plazmicu i pojeo je,ali sa kašicama je već skoro dva meseca neprestana borba. Da li je se kod vas nesto promenilo?
Kod nas je potpuno ista situacija, s tim sto moja beba hoce da pojede jednu ili dve kasice u toku dana i to obicno slatke. Siska nam je i dalje najomiljenija. I kad pojede deo kasice ili celu obavezno se na sisku. Moja pedijatrica kaze da to nije nista strasno i da ce beba sama postepeno traziti jos nesto sem siske jer ce biti gladna.
I moja bebana stalno trazi da sisa. Jede lepo kasice, ali koliko god da pojede obavezno siki i tek onda je zadovoljna. Ne mogu da je ostavim duze od dva sata nikome na cuvanje.
Samo upornost i polako. Moja beba isto doji, 7 mu je mjeseci, nekad pojede samo jednu kasikicu hrane, a nekad i vise. Nije to nista strasno, navici ce se .
Drage,mame.Beba ima 7 i po meseci i vec odavno smo uveli nemlecnu ishranu.Vodu pije od samog pocetka ali ne zeli nesto mnogo.Imamo problem sa tvrdom stolicom.Cak i kada jede samo tikvicu koja je vodena njena stolica je tvrda.Da li znate zasto je to tako i kako mogu da joj pomognem?Jos uvek je dojim kada ona zeli,to su neka 3 podoja u pitanju,ali se i nocu budi jednom.Inace napreduje lepo,zdrava je.Hvala.😘
u istoj smo situaciji.. Beba je pocela da jede cvrstu hranu sa 4 mj. sada ima 7 mj i 5 dana jede cvrsti obrok 2 puta 4 puta podoj. Jede super sve nemam nikakvih problema ali imam problema sa stolicom nekad se desi da po 4 dana ne ide u wc... mozda zbog manjka tecnosti ako neko zna neka da savijet... pozzz
Hvala.Probacemo vec sutra.
Probajte pečenu jabuku, deluje provereno.
Da objasnim bebi od 7 meseci zasto ne sme da dira stvari???? Boze svasta.
Baš sam se pitala jesam li jedina kojoj je ta rečenica zvučala totalno smiješno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »