Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Drage mame ja čekam na odgovor hahah🤔ali vidim sve mame su zauzete sa blagdanima imaju pune ruke posla .ja bi zamolila neku mamu koja bi mi pomogla oko pitAnja , jako se plasim Šta joj tako crvenilo izlazi oko vrata neznam dali da idem kod privatnog dokora posto kućni doktor stalno kaže da je uredu a nju to i pomalo i peče pff.kao sto sam rekla trenutno živimo u njemackoj pacijenata nisam bas siguran u sve to 🤐🙁....
Mislim da svaka beba trazi posle kasica da pije mleko,I da treba da joj se ponudi mleko. Nek me ispravi neko ako gresim. A sto se tice kukova,mi imamo 5 meseci I nedelju dana. Juce smo bili na kontrolu kukova,I dr rekla da krenemo da se ucimo da sedimo,I ja sam krenula da je stavljam da sedi,par puta po nekoliko minuta. A da I rekla nam da krenemo da je stavljamo u dubak za mesec dana.
Mi isto imamo za par dana 5 meseci isto smo teski 7kg i dugacki 67cm.Siki i jede malo pirincanih pahuljica od pre neki dan.Radoznala i sve bi da vidi.Isto kao Stefanina beba 6 7 podoja i isto tako noc 2,3 puta se budi da bi sisala i spava.Mogla bi i malo bolje da spava, ali sta cu.Nekad se probudi i trazi samo dojku da bi osetila da sam ja tu.Je l ima neko slicno iskustvo?
Mnoga deca vidim ne vole pirincane pahuljice, ni moj ih nije hteo tacnije gadio se...Dok.npr.kasice obozava a milupu i slicno tome nece ni da lizne. Tako da mu ni ne dajem...
Pametno dete :)
Mozes joj ponuditi odmah ako zeli, ponekad sisaju jer su samo zedne.Ako ne zeli pokušaj kasnije. Moj je na pocetku pio mleko odmah nakon kasice a sad vec nece, vec tek nakon 2sata. Ni on nije bio odusevljen sa pirincanom ali zato pirincano-kukuruznu obozava. Pirincanu je poceo jesti kad sam mu uvela sargarepu pa sam mu mesala sa njom.
A generalno sve bebe su razlicite, neke tesko prihvataju hranjenje na kasiku ako ih malo ne animiras. Mi cesto ruckamo uz muziku.😊 Ima razlicitih dana, nekada jede bez problema sav radostan, a nekada nista ne pomaze, ali takve su nase bebice.😊
Pozdrav
Imam slicno iskustvo . Pokusavamo uvesti pirincane pahuljice ali ih ne prihvatamo bas najbolje . Molim Vas za savet kako je vama poslo za rukom . Date li bebici da sisa odmah nakon pirincanih pahuljica ili sacekate ?
Unapred hvala
Mi imamo 5 meseci,7kg smo teški i 67dugacki. Mi smo na vestackoj hrani i ručkamo žitarice,povrće voce slabo,sokice joj ne dajem. Koliko vasa beba ima mlečnih obroka u toku dana?
8850g, 70cm. 5 mlecnih i jedan nemlecni. Za sad zitarice, krompir, tikvica, sargarepa i jabuka uvedeni.
6-7 podoja,ne racunajuci noc,budi se nekad dva puta,nekad 3 puta da rucka I nastavlja da spava. Ali spava dugo od 23h do ujutru 10,11. Evo primer danas spavala je do 12,s tim sto se budila oko 10 da siki I nastavila spavanje. Nekad imamo manje podoja,nekad vise,nema pravila. Primer sada siki,I udje neko kod nas,prestaje odma da siki I gleda tu osobu koja je dosla,pa trzi kasnije opet da siki,a dnevno nas prekinu makar jednom dok sisa. Ona mi je rodjena sa 3700grama,sa koliko je rodjen vas bebac?
Drage mame mi danas punimo 5 meseci. Beba devojcica,ima 8200,65,5cm. Koliko imaju kg vase bebe? I da li ste krenule sa ruckanjem I sta I koliko? Mi samo sikimo.Pozdrav svim mamama.
procitala sam da neka mama drzi dete u autu dok se vozi... sve mogu da shvatim ali to ne! koliko god da se dere, dete mora da bude u sedistu! oni su jos mali i opasnost je ogromna..
ne znam kako nekome tako nesto moze da padne na pamet. zabavljajte dete, pevajte, dajte mu igracke, neku zvecku, pustite muziku. to sto trazi da se drzi, to je jer ste navikli bebu od pocetka na to.
Pa ne mora se nista. Evo ja npr nisam bila u sedistu jer tada to nije ni postojalo i sta mi fali? I sta ustvari svima nama fali? Ne kazem da sediste nije sigurno ali ne moram da zivim po propisima danasnjice. Nekad je u sedistu a nekad je drzim...
Drage mame, mi smo naravno u ovoj nedelji. Moa beba ima 6500kg i pravi je buca, zivahna, vesela, placljiva, vristavko kao i svaka beba. Ali prilicno lenja. Druge bebe se okrecu vrte, a mi kako legnemo samo dizemo nogice, mrdamo rukice i to je to. Da li je samo moja beba lenja ili je nesto drugo u pitanju? Dr kaze da je zdrava i dobra beba.
Mislim da ne trebate da brinete. Danas se za sve i svasta dete vodi kod dr., fizijatra i slicno. Ne rade sve bebe iste stvari u istom uzrastu. Moj npr nije hteo da drzi glavicu dugo i preko noci se sve okrenulo, cak je krivio malo u jednu stranu ali se i to vremenom korigovalo...I mi smo bili malo lenji a sad ne mogu da ga pohvatam... Naravno ako ode u nedogled treba ici kod dr ali opustite se, bice to sve ok. Nisu sva deca ista
Znam da ste porasli, ali ako vidite ovu poruku, molim da mi odgovorite kako ste sada, da li je bebac savladao okretanje i sve sto sledi, jer i mi imamo identicnu situaciju. Ne shvatam mame koje su iznadavale minuse, pa mi se jednako borimo za nasu decu! Pomognite recima, ne minusima. Hvala unapred!
I moja isto tako, cekamo
moj bebac je na adaptiranom od treceg mjeseca,od cetvrtog po preporuci pedijatra uveli smo sargarepicu i jabuku,pa potom sam vec navedeno...a i sokic pije od sargarepe.. sad su nam savjetovali i ovsene pahulje,pocela sam bez blendiranja ugnjeciti krompir i sargarepicu sa adaptiranim mlijekom....trudimo
se da sve domace nabavljamo ali za pojedino povrce to ce biti problem pa sam malo skepticna sa kupovinom u piljarama i na pijacama
Sokići u petom mesecu? Moje prvo dete je sok probalo sa godinu i kusur, a da ne pričam da svetska zdravstvena organizacija preporucuje isključivo mleko do šest meseci ..
Svako radi sa svojim detetom sta hoce, ne znam cemu pametovanja , ovde smo da razmenimo iskustva i pomognemo kad treba.Moje dete od rodjenja nije htelo vodu i nece je ni sad,sokice smo poceli da pijemo sa 4 meseca i dobro mi dodje kad smo napolju i ne mogu da ga podojim, umiri ga na neko vreme.I ja sam kao beba pila sokice i apsolutno mi nista ne fali.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »