Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Kad procitam ovako nesto nije mi dobro....Najbolje mozda da nista ne dajete detetu do godinu dana i da ga drzite u kuci do tad. Vi i vasa svetska zdr.organizacija...
Smesne ste, majke mi. Stvarno mislite da ste bogomdane majke, jer vam deca ne piju sokice? I da je to garancija da ce biti zdravi? Moj stariji sin sad ima 5 godina, pije uglavnom vodu. Ne znam da li u mesecu popije jednu casu soka. Tako je navikao, a i nisam mu davala do godinu sokice. Cokoladu ga nekad molimo da pojede kockicu, nece. Voce svo, sem ananasa voli, a povrce sem paprike sve jede. I opet nema virusa koji nas je zaobisao, kao da mi na cipsu i pasteti zivi. Sto puta sam rekla, nema pravila u zivotu! Zato kad vidite da neko daje deci sokice, secer, so pre prvog rodjendana, ako vas ne pita za misljenje, nemojte ga ni iznositi. Vas niko ne tera da dajete sve to svojoj deci, prema tome ne znam zasto imate potrebu da izigravate savetnice. Kao i za dojenje. Sisa ne leci sidu, sta god mislile. Dodjete na temu da procitate sta da ocekujete od svoje bebe u ovoj nedelji i pocnete da ribate druge majke, zar vas to zaista izdigne iznad drugih? Uzivajte u svojim bebama i pustite druge majke da uzivaju u svojima.
Sve se slažem. Treba više citati i odluciti posle više informacija od onih samo dobivenih od jednog pedijatra. Alergije su na sve strane zbog lošeg kvaliteta života, vazduha i sl, ne zavisi samo od nas i iskljucivog dojenja, ali pomoze jer odlaganjem ishrane se smanjuje njihovo pojavljivanje zbog veće otpornosti crevnog sistema i gradjenja imuniteta. Testirano na prvom detetu koje je je za tri godine jedan antibiotik popilo i nikad temperaturu preko 38 imalo. Sokovi ne trebaju njemu ni sad ali uticaji sa strane su prejaki i ponekad pije sok od jabuke ali se i dalje trudim da to budu samo cenjeni sokovi kas smo negde napolju, kući voda. Čitajte čitajte drage mame!
Bravo Ana, drago mi je da cujem ds nisam jedina sa takvim misljenjem...
Tesko je to danas objasniti majkama... Ako pokusas smatraju te bezobraznom sto se mijesas u odgoj njihove djece. Na kraju krajeva, svako radi po sopstvenom osjecaju, (ne)znanju, tudjim preporukama...
Elem, ne shvatam svrhu sokica uopste. Voce i povrce se JEDE a pije se voda. I to je to.
Moj sin ima 5 mjeseci, i dalje samo sisamo. Sa cvrstom hranom pocecemo sa 6 mjeseci, ili kad pocne rukicama da trazi i da mi broji zalogaje :) Sokove uopste nece piti, ni kupovne ni domace, pice samo vodu. Vitamine ce unositi jeduci voce i povrce, a ne pijuci ih. Smatram (kao i vecina relevantnih institucija za odgoj djece) da je tako ispravno...
Moj Vuk juce napunio 5m..poceli smo kasice ali interesuje me sta ste vi drage mame pocela davati od nemlijecnih proizvoda za sad....ja za sad jabuku,bananu,sargarepu,krompir i tikvicu.....ljubac svim bebicama
Mi smo počeli prije mjesec dana i jede tikvicu, mrkvu, brokoli, karfiol,krompir,rižu,palentu,piletinu,ćuretinu,govedinu, teletinu, jabuku,bananu i krušku. Nadam se da nisam izostavila nešto.
hello. mi smo prvo poceli s bezglutenskim zotaricama. Milupa starter. Danas pocinjemo s sargarepom pa tikvice... a tek posle voce. pratim knjigu Kuvarski dnevnik bebe Marte.
Otvaraju li vaše bebice lepo usta dok ih hranite ili morate ubaciti hranu na neku foru? Evo mesec dana kako smo uveli nemlečnu hranu, pojede sve što joj napravim,ali stalno moram da je animiram da bi usta otvorila i bukvalno je hranim po sat vremena po obroku.
Naša beba ima dva nemlečna obroka i ostalo sisa, ali i nakon svakog tog nemlečnog obroka sisa, p me zanima kako je to kod vas? Vodu ne voli, malo pine i to je to. Sad kako ima ta dva obroka manje i sisa, ali ja sam prepuna mleka,nikako da se smanji produkcija, bukvalno mi curi u mlazu kao sa česme. Ima li neko sličnih "problema", kad se kod vas regulisalo mleko?
Posle kasice mirne smo 2 sata a onda pijemo mleko. Zavisi koliko pojede kasicu.
Drage mame, do pre nedelju dana beba je bila vesela, nije plakala sem kad je gladna ili joj se spava, medjutim psednjih dana cesce place, kenjkava je i cesce trazi siku cak i kad je sita ... Da li se neka od vas susrela sa ovakvom promenom ponasanja?
Dete ima raznih faza kroz koje ćete proći. Recimo to što opisuješ kod nas je bilo posle vakcine jedno dva dana i posle sve normalno.
Drage mame,zelela bih da pitam da li su vase bebe mirne tokom voznje u autosedistu.Moj bebac nije,cim sedne u autosediste pocne da place i vristi...😞
Eh, tu imam sreće, tad je najmirniji, isli smo na putovanje sa nepuna 3 mjeseca i prespavao je skoro sve, budio se da jede i ja ga uzimala da pauziramo. I naravno dok smo cekali na granici jer jelte, stalo auto pa odma haos hahah.
A ovoj gospodji sto kaze da uzme dijete u ruke, mislim ne bih da drzim prodike al' to je stvarno opasno. Mi smo imali udes a beba je par min pred to pocela histerisati i plakati, sta da sam ga uzela i imala u rukama, ne bi mogla zastititi ni sebe ni njega, zbog toga me strah samo i kad procitam nesto ovako,molim vas razmislite o tome.
Moja je mirna,mada kada se budi,ocito trazi nesto(dudu,vodu)... Pokusajte dete animirate zveckom ili medom dok se vozi u sedistu. Mi smo kupili i onaj luk sa igrackicama za kolica i stavljamo na sediste i super nam je.
Naša beba izdrži par minuta i moram da je uzmem i obično je kod mene u toku vožnje. Tek neki dan je prvi put bila u komadu 20 minuta u oba pravca. Ako ja vozim stavim je na suvozačevo mesto i ona me gleda i bude mirna, ali kada muž vozi i mi smo pozadi ona kao da zna da mogu da je uzmem odmah počne da se buni i moram je uzeti.
moja beba,danas je napunila 5. mjeseci... prije dvije sedmice kad je bila na kontroli imala je 9280gr i 64 duga.i iskljucivo je dojim..ali uveli smo joj kasicu jer mora manje kalorija,da unosi jer se puno deblja...veselaaa uvijek,rijetko place,igra se, sjedi,spavaa hvala Bogu
ocekujemooo prvi zubic aBd
Neka si joj rekla. Koliko smaraca ovde, ne verujem.
Pa rekla si nam prije dvije sedmice,sve znamo, ne moraš obavještavati na svakoj sedmici da je imala te mjere kad joj je bilo 4 m i 3 nedelje i da mora manje jesti. Ok,jasno nam je.
Moja beba ima 5 meseci i prilicno je placljiv.. Jako ga je tesko uspavati, jedva se uspava i to samo ako ga stavim na moje grudi ili dok sisa. Danju skoro nikad ne spava ili zaspi,ali cim ga spustim eto ga, place, budi se i nema sanse da ga opet uspavam. Nekad nema sanse da ga smirim sta god radila, jedino se smiri dok sisa, tako da veoma cesto sisa na pola sata, retko kad izdrzi bar sat ipo. I to je tako otkad je napunio 4 meseca, budi se citavu noc, u 6 sati konacmo ustajanje. Ima ogromne podocnjake, kao i ja. I prva 3 meseca je bio placljiv, ali sad ga je preterao. Imam osecaj da nesto ne radim kako treba.. Ako neka mama ima iskustva sa time, molim vas, kazite mi kako ste to resile ako ste i resile. Hvala vam unapred 😢
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »