Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
587
Ostavite komentar
Znam da vi dole koristite neku staru tabelu za namirnice i da rekativno kasno date bebi meso i jaje i da su bebe često malokrvne, ali popravi mu ishranu, daj meso za ručak svaki dan, posebno crveno, konjsko je najbolje i najčistije i naravno žumance. Neće biti malokrvan. Ovde u Sloveniji se bebama meso uvodi između 4.i 6.meseca, jaje od 6.prvo žumance, pa odmah zatim belance, tako da se u mesec-dva dana uvede komplet jaje i beba jednom sedmično može celo kuvano jaje da pojede.
drage mame poljubac za vase bebce..interesuje me kako reagujete na prehladu vasih malisana,da li se odmah obratite pedijatru ili pribjegavate lijecenju 'na svoju ruku'..moj maleni bebac u zadnjih par mjeseci par puta je imao bronhitis,curi nosic,kasljucka,kija...odmah inhalacije i sirup pa ne znam ni sama vise posto je opet prehladjen dal da ga ipak malo pustim da sam stice imunitet il da idemo odmah ljekaru....interesuje me vase misljenje i postupci
Мој мали је био прехлађен,мало промукао,кашљуцао и носић му цуркао,али га нисам водила код лекара. Чај од корена белог слеза и пекмез од јабуке (на фејсу имате групу Здрава храна за наше бебе,за рецепт),по кашичица ујутру у доручак и као нов :)
Ja cu da se pohvalim da mi i sedimo i puzimo i stojimo drzeci se za nesto i to od 6 i po meseci! :)
I mi isto tako od 6ipo sve ♥️🥰
Da li vaše bebe govore one kao slogove da-da, ba-ba, to-to i sl.? Moja ne govori, mislim govori nešto kao malo,tipa kaže to ili ga, ali uglavnom samo vrišti i govori samoglasnike. Malo sam zabrinuta, možda to tek kasnije dolazi,ne znam, a i ja verujem da joj je zbrka, jer je izložena 3 jezika. Živimo u Nemačkoj, ja Srpskinja, muž Italijan, pa mogu misliti kako joj je. Oko nje nemački, ja pričam sa njom na srpskom, muž na italijanskom, a svo troje kad smo zajedno na italijanskom.
Moja beba nista, govorila je ma-ma, i to rijetko pa mam a sad ima 7,5 mjes. i nista.Samo se dere i cici.
Ne brini ništa, moj sin je pričao više sa tri meseca nego sa 6 meseci, i baš tako samo skičanje a slogovi nestali... Sa 7 meseci i 3 dana dete krenulo da me zove “mam” nisam sigurna da li je svestan ili samo kad traži pomoć ali je počeo ponovo ma-ma, ba-ba-ba i slogove bez razumevanja. Dajte vremena, sve dođje na svoje 15-20 dana pre ili kasnije
I mene to malo brine, moj uglavnom samo nesto ciči i viče eeeeee.
Drage mame, molim za pomoc, beba ima 7,5meseci i vec 5 dana ne mozemo da joj spustimo temperaturu, ujedno je i uhvatio grip. Doktori gde god da smo bili stalno govore da je to normalno, ali njoj tempertura ne spada. Malo se bojim mala je da bih se toliko mucila, ako imate neki savet bila bih zahvalna.
moja beba je imala temp. do 38 cetiri dana,parscetamolom odmah spustim ali se i vracala. omda sam joj dala ibuprofen 2.5 ml ,okupala je i temp. se više nije vratila.
drage mame moze li pomoc, jako se brinem? imam bebu od 7 mes. i primetila sam nekoliko dana da joj se po ustima vide neke bijele tackice, samo po unutrasnjosti obraza i malo po nepcima, a po jeziku nema. citala sam neki clanak da tako nesto mogu biti simptomi malih boginja i ziva se prepala. sad ne znam razliku dali je to soor ili ne daj Boze te male boginje 🙁🙁? inace raspolozena je beba, potpuno zdravo izgleda.
Deluje kao da su afte. Ima li kakvih znakova prehlade?
Deluje kao da su afte. Ima li kakvih znakova prehlade?
Ja imam jedno pitanje ako je neko imao sličan problem da mi pomogne.Moj sin ima 6mjeseci i 10dana,prošle sedmice sam vidjela da su mu izbile donje jedinice ( inače je mjesec dana bio nervozan sve sto dohvati stavlja u usta i češe desni ) Kad je napunio 6mjeseci počeli smo s kašicama koje mu većinom ja pravim i prilično puno pojede,malo je imao problema sa stomačićem al sad znamo sta mu godi i koliko da jede.
Medjutim evo već dvije noći zaspi i onda vrisne u snu i place ja ga držim malo smiri se ponovo zaspi malo spava i opet isto tako cijelu noć
Prvu noć nije htio da doji nikako a inače doji 2-3puta u toku noći tek u 5sati je dojio i zaspao. Sinoć ponovo isto tad je htio dojiti al svaki put krene pa pusti i počne plakati pa opet tako nekoliko puta i zaspi
Sad ne znam dal je moguće da su grčevi zbog nove hrane jer se navikava ili gornji zubi izgleda mi tokom dana da ga muče desni ponovo
Dal neko ima pametan savjet
Hvala puno 😁
Evo par noći kad se tako probudi mažem mu gelom desni i umiri se zaspi.desni su mu otekle al donje dvojke pored ovih sto su izbili pa sad ne znam uskoro ce mjesec dana kako je takav nadam se da ce konačno izbiti.
Njega muce zubi, vjerovatno gornje jedinice, oni su teske za izbijanje. Moja bebica je imala iste ali iste muke i sad tek shvatam da je bilo zbog zubica. Uvijek kad zaplace probaj da ga stavis na sisu, mozda ce mu biti lakse. Ja joj dajem tablete dentokind, i mazem gel. Cuclu inace nece ali nam je pomogla tih noci kad se budila vriskom, malo je uzme i zaspe. Uglavnom sve ce , drzi se dok ne 😁
Ja mislim da on ima vazduha za podrignuti i tada kad vrisne ti je najbolje uzmi ga i pronosaj po sobi par minuta uspravno da podrigne. A još ako sisa, pa pusti sisu garant ima vazduha i jeo bi,gladan je, ali nema mjesta u želucu od tog vazduha koji se nakupio.
Mame,da li neko ima problem koji i mi?Beba je sa 4 meseca odbila mleko cim je probao kasice,i mleko vise uopste ne uspevamo da mu damo cak ni kad spava.Sada kilavi i sa cvrstim obrocima,pojede 5 kasika samo onoga sto voli i dalje nece.Krvna slika dobra,pedijatri kazu takva je beba😑 Sve bi bilo ok da on napreduje,ali vec drugi mesec ne napredujemo,cak je i oslabio u poslednje dve nedelje a njih to uopste ne brine.Sve sam obisla sve sam probala ne znam vise sta,ocajna sam
Beba je inace uvek dobro raspolozena i kad ne jede celo prepodne on je zadovoljan
Uclanite se u grupu na fejsu ,,Zdrava beba - Irena Markovic". Irena ce vas sigurno mudro posavetovati. Inace, ja nisam ta Irena, samo smo imenjakinje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »