Komentari za tekst "Vaša beba u 17. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
117
Ostavite komentar
Rojazol krema,sve ce nestati za 3 dana.
Zdravo.
Izbacite potpuno iz upotrebe Pampers maramice i uvek ga perite kad kaki.
I uzmite Weledinu kremu za predeo kod genitalija, ima bas posebna za to.
Ima li itko problema sa hranom.Moj sin dok je bio mali samo je otvarao usta,sve je jeo,dok sad,na sve okrece glavom,pravi izraz kao da ce povratit.Voli juhu,kruh,zelje,i jos neke sitnice,i samo toga se i drzi.Nove okuse ,nece da proba,znam da ga ne treba siliti,niti cu,samo mi je krivo,pitam se gdje sam pogrijesila.
Isti slucaj i kod nas. Sve lepo jeo, sad sa 17 meseci samo krompire hoce. Nema sile da otvori usta za nesto drugo. Valjda ce i ta faza proci
Moja cerka od kako je napunila godinu dana, nocima ne spava. Evo i sad u 17-om mesecu budi s
e po 10 puta sigurno placuci. Nema sta nisam probala, ali bezuspesno. Molim vas ako imate slicna iskustva, pomozite mi. Cini mi se da se ni moja beba ni ja nikad necemo naspavati. Pozdrav svim mamama, tatama i bebcima!
Probaj da budes jaka i izdrzis da je pustis da place, naravno do odredjene granice. Par dana cete se namuciti i ti i beba, ali onda cete biti mirne. Odgledaj na yt iskustva mama. Kucaj kako nauciti dete da spava. Provereno pali.
Mi smo imali taj problem ali kako j eprestao da sisa lepo spava. Budio se zbog navike da sisa.
Probajte da stvorite rutinu bebi. Da u isto vreme odprilike ustaje, ima obroke, šetnju, dnevno i noćno spavanje. Da se bebac dobro izmori u toku dana. Ako mu nocu dajete mleko, sok, vodu, caj, to ukinite. Ako ni to ne pomogne onda su sigurno zubici i mora da prodje.
Jao i mi imamo taj problem al nije uvek tako bilo ima perioda kad je lepo spavala kad joj nije do spavanja al popodne odspava lepa dva sata.valjda cce i ovo proc i moci cemo da uzivamo u njihovom djetinstvu.
Mi imamo slucan problem i ne vodim resenje. Probali smo sa programom Nevene Lovrincevic ,,Naucite dete da spava" ali on posle 3minuta plakanja sam sebe natera da se ispovraca i to ne vodi nicemu.... Vecina dece ovo ne radi pa mozete da pokusate taj program samouspavljivanja.
Slicna je situacija i kod nas od kad se rodio nikako ne spava nocima tu kad je napunio godinicu poceo je malo bolje da spava najmanje sto mi se budi to je po 3 puta mada dodju dani kada bude i po 10 kako kad. Ja sam nekako vec oguglala na to ne spavanje i prestala sam da trazim razloge zbog cega se moje dete budi nocu😉

Moja mila devojcica ima 17 meseci i jako je zivahna , non stop peva , vice , svadja se , trci , skace , lupa glavu u ogradici to je njen vid igre..
A za popodnevno spavanje , njeno vreme je od 12h do 14h sa u tom periodu zaspi i odspava od sat ipo do dva sata , kad smo vise umorni oduzi se.
Nocu spava od 21h pa do 7.30 ili nekad 8.30 h.
Jednom dnevno spavamo vec nekih 5 meseci. Interesuje me sta mame bebama spremaju u ovom uzrastu?
Mi nekad ruckamo od maminog i tatinog rucka samo manje zacinjeno , a nekad rucamo bebeci rucak . Pozdrav mamama , tatama i bebama.
Moje dete spava 11 sati nocu i preko dana jednom 2 sata. I to bas u vreme spavanja u vrticu tako smo je navikli da bi joj kada krene u vrtic bilo lako. A nocu spava bez budjenja u komadu zahvaljujuci predobroj knjzi Kako da naucite dete da spava i prespava noc.Samo da napomenem da pre knjige do nekog 13 meseca se budila i po 10 puta u toku noci. Preko dana ostajali sa njom, drzali ruku dok ne zaspi. Sada...uzivancija. Samo je spustis, ona se okrene i spava.
Autor je Nevena Lovrinčević. Knjiga je predobra i efikasna. Može i online da se poruči iz knjižara.
Naravno. Autor je Nevena Lončarević, a ima je u prodaji u knjižarama Delfi.
Knjiga je fantasticna. Pored metode kojom ucite dete da zaspi, data su i sva objasnjenja vezana za decije spavanje i poremecaje sna. Npr. zasto se beba budi u toku noci. Metoda je efikasna. Kod nas je za bukvalno 1 noc dete naucilo da spava. Sada je spustim, ona se okrene, napipa cuclu koju uvek ostavim na istom mestu, sama je stavi, i spava. ja ostanem pored krevetca jos nekih minut i to je to. Kada se probudi u toku noci, sama se uspava, potrazi cucle kojih ima nekoliko u krevecu i nastavi da spava.
Draga Bojana, jel mozes da napises ko je autor ove knjige?
Moj sin je pre nekoliko dana napunio 17 meseci i od jednom je počeo samo da ide za mužem i da hoće kod njega,a kao da druge ljude ne
primećuje.Da li je neko imao sličnu situaciju?




Kod nas je ista situacija. Samo trci za tatom, i tata je najbitnija osoba na svetu, iako je dosta grublji od mame. Uglavnom mi to ne smeta, ali u odredjenim situacijama se osetim zapostavljeno, jer ja sam ta koja je uz njega uvek i svuda. ali sta je tu je, ja mislim da se to nece ni promeniti, jedostavno takvo je dete. 😉
Kod nas faza "tata" traje vec treci mesec, mama ne postoji. osecam se kao neki uljez a ne kao majka koja sve radi i za nju i sa njom.
Kod nas je upravo takva situacija vec par nedelja.
Ali cim je frka,mama je glavna da utesi. :) Pre toga je bio period kada bukvalno nisam mogla da mrdnem od njega. :)Sve je to slatko. Mozda nekad malo naporno,ali sta cemo.. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »