Komentari za tekst "Vaša beba u 17. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
84
Ostavite komentar
pokusajte da spavate odvojeno, tj spavajte u drugoj sobi i kada se probudi neka je uzme tata ili baka, nama je uspelo za tri dana, srecno!
Bravo Ana drago mi je kad procitam da neko jos doji. Dosta Mama tu samo gleda sebe pa prestanu.mene bas briga I ljepo mi je ako memjos budi ponoci,I hoce da sisa. Nema. Ista Bolje I zdravije od toga.i dojit cu dok god bude htela. Curica moja ima 17meseci I 1sedmicu :) jos nije nikad bila bolestna I nije bila vakcinisana. I curica nam je vegan I jako zdrava ,svi jedemo samo sirovu ishranu! Veliki pozdrav iz Kanade
Prvu cerku sam dojila 18 meseci, evo drugu sada dojim vec 17 i necu prestati do druge godine sigurno, isto svi na veganskoj ishrani ali ne sirovoj, pozdrav svim mamama, u biljkama je spas
kao sto je vama besmisleno da neko odvikava bebu od dojenja i meni je besmisleno da nego zbog svojih nekih principa uskracuje detetu raznovrsnu ishranu koja je takodje zdrava, prirodna i neophodna. pozdrav iz Novog Sada
Mozda smo neke morale odviknuti svoje bebe od sise zbog posla!!
Moja bebana je pocela slabije da jede. Do sada je obozavala sve da jede ali od skoro brljavi i pojede dosta manje. Da li ima slicnih iskustva?
i mi isto imamo taj problem, sve zivo je jeo odjednom sve odbija, uzme zalogaj dva i to je sve. Mlijeko nece da okusi vise, jedino makaronice sto voli ali mu ne mogu stalno njih davati.. Muku mucimo🙄🤕
Pa ovako, nekad mislim da je moja beba bas napredna, a nekad stanem pa ne znam sama. hodamo i trcimo vec odavno, loptu smo sa godinu dana sutirale. Sa 4 meseca je pocela sa prvim slogovima ma-ma, ta-ta. Sad zove mene, tatu, babu, dedu, teku, koka(ujko), unu(ujnu) imenima decu od brace mi i sestre, ne cisto ali solidno. Kad hoce da jede kaze njam, sok trazi sama kao kok, sve razume sta joj se kaze. Kockicama se ugra, ali ne razlikuje boje, zna da idu jedna u drugu ali vise voli ja da sastavljam nego ona, od zivotinja zna sta kaze krava, maca i kuca. Nece u tutu ali zna kad izvrsi vecu nuzdu odmah dolazi i kaze kaka. Zna za ne, (mada ne poslusa :D) zna za da. Ali eto te boje, da slaze sa kockama ne bas. Od zivotinja kad vidi kucu i macu zna sta su.
ma ne brini, svako dete je za sebe. moj ne zna ni sve to sto vas zna, ali imaju one te skokove u razvoju pa preko noci kao da nauci 100 stvari. pogotovo ako je decak , kod njih ide sve sporije :) samo opusteno :)
Nama je lopta odavno broj 1. Loptu zove inace apa. Ujutru cim se probudi vice apa i brm brm. Ume sam da slaze kocke i da se zaigra sam po sat vremena. Cim nas vidi da postavljamo sto vice amam...mamam. Zna da pokaze gde je tata i da zove tatu ali mama nikako. Kad ga pitamo gde je mama on trci tamo gde zna da stoji njegova hrana i vice mamam :-) tako da pojma nema da sam ja mama. Ucimo sad i kako kazu zivotinje...zna kad ga pitam kako kaze krava..on vice muuu....kako kaze kuca vice av av...inace brblja na svom nekom jeziku i obozava muziku. Dosta toga razume vec. Kad ga pitam jel pada kisa on gleda kroz prozor i vice Ssss ssss. Ako se igra sam ja mu pridjem i pitam ga jel mozemo malo da cistimo nos on kaze ne ne ne ne :-) Čim pustimo neku pesmu on pocne da se veseli tapse i igra :-) inace je prohodao (protrcao) sa 15meseci. Pozdrav svim mamama!
Moj sin je danas prvi put izgovorio mama i to tri puta zaredom kada je video da izlazim iz sobe , kao da je hteo da me zaustavi... Istopila sam se od srece i ljubavi. Iskreno, danas sam postala prava mama :)
Isto! Poceo je pre jedva mesec dana znaci do skoro godinu ipo samo tata i baba ali sad ne prestaje mama
Moja djevojcica uveliko trci samo ne hoda samo trci to je nepodnosljivo nigde nemozemo da izadjemo skoro ovo u zivotu nisam vidjela a ona mi trece dete.Ne prica bog zna sta kad vidi hranu ili slatkise vice njam njam kad joj se ide u wc mislim na veliku nudzdu vice pif pif a kad mokri ne ne jede sama jos osim paradajz salate koju obozava i toliko kao vecina svojih vrsnjaka rekla bi😊
Haha.... Prica sve, interesantno...svasta se i ovdje procita... Moja Dajla ima 17 mj., prohodala prije 1.rodjendana, zna dosta rijeci, normalno da ne prica sve, jede sama skoro, pije iz case, flasicu od rodjendana ne koristi i ljevak po svoj prilici, ali vidjecemo jos... Napreduje jako u svakom slucaju... Redovno pratimo bebac.com ;)
Moj zakucava u koš kada ga podignem.
Zdravo.. moj Lav ce za neki dan 17 m. stalno citam ovo iz nedelje u nedelju i cini mi se da Lav uvek par nedelja napreduje od ovoga sto oni predstavljaju. Lav je lenj pa bi vise hodao tako da ga drzim za rukicu,sam vrlo malo hoce. Sve jede,spava celu noc,od 9m.ne sisa,loptu od 4.m obozava zna da sutne,uhvati. Prica svasta i sve zna sta hoce,rec NE skoro i ne koristi.On govori stalno "njam njam" :-).Knjigice obozava sa zivotinjama skoro svaku prepozna i kaze kako se zove,da redja po bojama ne zna ali sklapa kockice. Zna da broji do 5 i scene iz crtaca uveliko pamti.Svakako ja se vodim onom parolom svako dete je za sebe nek su zdravi sve ce nauciti.
Ako ste mislili na Rubikove kockice...cestitam...imate super dijete.
Dugo sam se nervirala citajuci razvoje po mesecima i shvatila da je svako dete mala individua za sebe, moje dete ima 17 meseci, prica sve, cak i pesmice zna cele, ali tek od skoro se pusta da hoda samostalno... Dakle, ako prica, onda ne hoda, ako hoda slabo prica i u krug... Bitno je da su ziva i zdrava, a naucice sve kada bude vreme
Moj sin ima 17 meseci.Hoda samostalno od rodjendana,ali nece ni da bekne.Sve zna.Gde je ovo,donesi ono,sve .A fond reci mu je mama, tata,dada i njam.Pedijatar kaze da ne brinem,sad videcemo koliko moze da bude lenj.
Moj Lazar odavno zna da šutne loptu. Čak i u trku.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »