Komentari za tekst "Ko ima pravo na alimentaciju?"

Komentara
63
Ostavite komentar
Postovani, da li smatrate da je alimentacija u visini od 20.000 din. mesecno koju ja redovno placam dovoljna za potrebe deteta starosti dve godine posto mi bivsa zena konstantno pravi problem i trazi vise, odnosno izivljava se i preti mi zabranom vidjanja i sudom a pri tom ona nije u stanju ni cetvrti deo od te sume da obezbedi za nasu cerkicu. Sta da radim i kada sticem pravo na dobijanje starateljstva nad detetom? Hvala vam unapred
Pa ako ona nije u stanju da obezbedi dovoljno novca, ti moraš da daješ veću alimentaciju. Ako brine dobro o vašem detetu svakako da treba više novca za dete od 2 godine. Trebaju prihodi od bar 750e mesečno za nju i dete. Zar ti treba pored deteta majka koja možda nema novca da plati režije i koja je stalno pod stresom i to prenosi na tvoje dete. Ako imaš daj više, onaj gore to vidi sve. Osim ako ti misliš da je bolje taj novac da potrošiš na nekoga ili nešto pametnije. Pozdrav
Ne postoje prihodi za nju aman vise. Alimentacija je samo i iskljucivo SAMO za detetove troskove. Pod hitno alimentacija treba da se pravda racunima !!!!!
A odakle da te prihode nabavimo....jos pogotovu kad one nece da rade pa se samo hvataju za tu alimentaciju
Poštovani.
imam troje dece sa tri žene, te sam na osnovu ličnog iskustva uvideo da nisu sve žene iste, kako mnogi tvrde.
Majka najstarijeg deteta koja živi u Austriji, me nikad nije tužila, čak mi je i nudila i pomoć kada sam svojevremeno ostao bez posla. Dok sam bio u izgradnji sopstvene firme, detetu je zabranila da uzima novac od mene...
Majka drugog deteta (iz avanture), koja je inače dete rodila samovoljno ili "na silu", ne propušta nijednu moguću priliku da iskamči što je moguće više para, a kako se sudski proces uvek vodi u njenom mestu (Obrenovac), a u tim malim sredinama se inače svi poznaju, pa tako dobijam presude mimo propisanog zakona uz diskriminaciju ostalo dvoje dece. Posledice su da sam se nesvesno sve više udaljavao od tog deteta, verovatno zbog postupaka njegove majke, tj. zbog njene velike ljubavi prema novcu. Inače, trenutno se vodi parnički postipak zbog moje tužbe da se usaglase potrebe i davanja, jer trenutno dobija duplo više od majke trećeg deteta (a ima bolju finansijsku situaciju od nje), koja zna da nisam u mogućnosti da ispunim propisane zakonske obaveze, pa zbog toga i ne traži svoj deo, jer kako kaže "njoj daj pare, a ovom detetu daj sebe", jer je pomenuta podnosila krivičnu prijavu za neplaćanje alimentacije u periodu kada sam bio bez prihoda, te sam trenutno na uslovnoj.
Prema tome, ima zaista raznih žena, a zakon i cocijalni radnici nažalost podržavaju i ovakve i onakve, a najmanje decu!!
Dobro jutro.Želim samo da pitam nešto.Mom bivšem suprugu je sud naložio da u roku od 6 meseci isplati svu alimentaciju i troškove suda.Sada je tih 6 meseci isteklo.Da li će on sada,ako ode u zatvor,da tamo radi ili kako već?Kako ću ja dobiti novac za dete?
Nećeš dobiti ništa, on samo ide u zatvor.
Interesuje me od kog momenta bivsi nevencani suprug treba da uplacuje alimentaciju. Od momenta od kada je prestao da zivi sa mnom i detetom ili od kada podnesem tuzbu. Nismo u opstinskom braku. I jos jedno pitanje gde je moguce podneti tuzbu, da li je moguce podneti u gradu u kom sam zivela pre nego sam poceli da zivimo zajedno posto tamo nameravam da se vratim za nekoliko meseci a sada zivimo dete i ja u drugom gradu. Nevencani suprug nije ni bio prijavljen na adresi na kojoj smo trenutno dete i ja. Unapred hvala
Od trenutka kada predaš tužbu ide alimentacija. Idi u sud pa pitaj ostalo i to što pre.
Pozdrav.! Interesuje me a nisam uspeo da izguglam informaciju..Ne bih duzio sa pricom i ostalim.. Razveden sam, 2 godine. Sve vreme uredno na mesecnom nivou, izmedju ostalog(mislim na materijalne potrebstine koje uvidim i kroz komunikaciju sa svojim sinom.. ) i po zakonu uplacujem alimentaciju. Takodje iz komunikacije sa sinom a i onoga sto vidim na njemu..alimentacija nije njegova a kako bi trebala da bude. I manje su bitni detalji i prepricavanja u nedogled..(Bivsa supruga, majka, zaposlena, stalni radni odnos u zdravstvu, stambeno obezbedjena.... Itd... ne zavisi od te alimentacije sto i jeste poenta a sa druge strane detetu manjka u podpunosti . sa svih strana nas sin je u mogucnosti da ima vise nego normalno no, suprotno je na svim poljima. Nisam u mogucnosti da uzmem starateljstvo iz x razloga.Sin ima 9 godina, supruga bivsa ispunjava sve uslove. Radim u inostranstvu, mesecno ili jednom u dva meseca sam u Srbiji po 7 do 10 dana. Itd, itd.. dva jaca argumenta.. ) I to je ne bitno preterano za ono sto me interesuje, nego koliko da priblizim situaciji.. Da li postoji opcija da se otvori racun na koji mogu da uplacujem istu alimentaciju, stim da istu sin moze da podigne onda kada bude navrsio 18 godina? Hvala u napred.
Ne možeš to, možeš samo pored alimentacije da kupiš sinu ono što mu treba. Mada deci nije ni potrebno da se uzimaju skupe igračke ili skupa odeća. Ne bih rekla da ga majka slabo hrani što je bitno. Nadam se da ga dobro vaspitava. A deca nekada i koriste roditelje jer su razvedeni da izvuku više novca i zadovolje hirove.
razvedena sam12 godina i imam toliko starog sina. Dobijam alimentaciju 5000din.To je bilo u redu dok je sin bio manji,sada je to zaista malo novca.Bivsi suprug tvrdi da mu je firma jako losa i da mesecima nije primio platu.Ozenjen je zenom koja radi u dobroj firmi i ima lepa primanja,usvojili su devojcicu. Da li moje dete ima prava na vecu alimentaciju.Plasim se da tuzim bivseg supruga da ne bih ostala i bez ovih 5000
Ne može dete ostati bez tih 5000 dinara. Ima pravo na alimentaciju dokle god se redovno školuje, a do smanjenja alimentacije moglo bi doći jedino odlukom suda kojom se usvaja tužbeni zahtev Vašeg bivšeg muža za smanjenje alimentacije. Tužite i tražite uvećanje alimentacije. Idite na to da su se povećale potrebe deteta. 5000 dinara je stvarno mizerno. Odgovar na Vaš komentar ne bih da komentarišem... Samo ću reći kako i Vi kao majka izdržavate dete tako što ga hranite, oblačite, školujete. Koliko košta hrana, struja, odeća, obuća, knjige i školski pribor?
Da li je moguce da citam ovakvu glupost koju je doticna Ana lupila?!!! Diskriminacija oceva?!!! Oca koji moze da usvoji dete, a rodjenom detetu ne da vise od 5000 dinara?!! Sta dete moze sa 5000 dinara, ne moze ni da jede pobogu! Sramota.
Ana toliko je vas komentar jadan...Sta je 5000 din. za djete od 12 godina? To je njegov otac i treba da mu obezbjedi pristojan zivot, kao i drugom djetetu.. Naravno tvoj komentar ukazuje da nemas djece, a da se sutra razvedes mrzila bio cijeli svijet...i sud bi djete povjerio ocu. Mrzim licemjere.
Pazi sta ona navodi kako njegova druga zena radi u dobroj firmi i ima lepa primanja.pa nece ona davati alimentaciju za muzevog sina iz prvog braka!nadji i ti lepu firmu pa izdrzavaj to dete.a tuzi muza pa kad se zaista pokaze da ne dobija platu ostaces i bez tih 5.
Tebi je krivo sto se opet ozenio. A druga stvar,ako ti je malo alimentacije,nadji posao pa radi,a ne gledaj da li tvoj ex ima novu zenu. Tebe to boli i krivo ti je sto pre njega nisi nasla novog coveka i udala se. Uaaa za razmazene zene! STOP DISKRIMINACIJI OCEVA!
Poštovanje,
evo kontradikcije, razveden sam dve godine imamo dava sina i redovno plaćam alimentaciju u iznosu od 40% mesečnih primanja sem za mesec juli kada dečaci provode ceo mesec kod mene. Bivša supruga podnosi neke trivijalne tužbe o neizmirenim uplatama gde sud donosi istog dana presudu o prinudnoj naplati bez konsultacije samnom ili mojim poslodavcem o visini mojih primanja već usvaja usmeno dat iznos mojih primanja od strane bivše supruge i bez sudskog rešenja upućenog meni mi blokira platu na meni nepoznat iznos. ovo nije Harlem pa da se upri prst u nekoga i kaže se on je veštac hajde da ga spalimo. Valjda treba da svaka strana kaže nešto ili priloži traženu dokumentaciju pre nego što bude osuđen. Ja ne bežim od svojih obaveza prema mojim sinovima i ne žalim se na bivšu suprugu jer ja sam nju birao za ženu kao i ona mene za muža ali ta deca nisu nas tražila vać mi njih i dužni smo da ih izvedemo na pravi put a ne da se prepucavamo oko novca jer oni nisu strvar. Ja samo želim mir u svom životu a ako moja bivša supruga u bilo kom momentu oseti da nije u mogućnosti da se stara o njima ja sam spreman da preuzmem odgovornost za dečake bez ikakve nadoknade od strane bivše supruge i bez ograničavanja dečaka da provedu vreme sa majkom jer za odgajanje dece su potrebne četiri a ne dve ruke. Smatram da zakon o porodičnom pravu se više bavi novcem nego samom decom i da pospešuje razvode brakova što uopšte nije dobro a o socijalim radnicima ne bih ni da komentarišem, nisu vredni toga.
Hvala najlepše..
Solo tata.
Saša, odlično ste preneli iskustva koja su nažalost iskusili mnogi očevi. Kao što nam je poznato, mnoge žene teže da "izvuku" što je moguće više novca na ovaj ili onaj način, ne razmišljajući da tim potezima prvenstveno škode deci, jer je taj novac zanemarljiv za njih koliko ih boli sukoba roditelja. Zakon ovo podržava uz pomoć socijalnih radnika (za koje se apsolutno slažem da nisu vredni komentara), a posledice za decu zbog produbljivanja sukoba mešu roditeljima, su nemerljive i u potpunosti zapostavljene.Ovo je jedan od bitnih faktora zbog kojeg se sve manje muškaraca odlučuje da uđe u brak, te samim tim dolazi do drastičnog pada nataliteta! I na kraju: da li je iko čuo za slučaj da otac staratelj tuži majku deteta?!?!
A od tad je proslo dve god.Slican slucaj :dvoje dece su provela mesec dana kod oca .Majka trazi alimentaciju i za taj mesec ,ko je u pravu ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »