Komentari za tekst "Pročitajte DESET najčešćih mitova o vantelesnoj oplodnji"

Komentara
6
Ostavite komentar
Radila sam VTO (donirana JC) u Češkoj i nije uspjelo. Svi nalazi ok mnogo pretraga. Đaba smo dali do sada nalazi lijekovi i postupak do 15000 KM, to za onog ko je sa malom platom nije nimalo jednostavno prebroditi
Poštovanje, nikad ne treba odustajati od vto svaka naredna vto je veca mogućnost da uspe. Jeste skupo ali kada uspe zaboravite na sav taj novac jer tako nesto nema cenu. Ima klinika koje daju kredit, placanje na rate...ja sam isla u Mađarsku zbog donacije sperme i uspela sam. Dizala sam kredite potrosila brdo novca uspela i nije mi zao. pozdrav i želim vam uspeh.
Išla sam u Češku na donaciju jajne ćelije, jer imam 43 godine. Uspelo je,hvala bogu, ali sam se oduvek plašila uticaja sredine, jer me je sredina oduvek osuđivala jer sam se kasno ostvarila kao majka...tako da je to moja mala tajna, imam zdravu i lepu ćerkicu od 4 godine i prezahvalna sam na tome!! Ženice, borite se uvek i ne odustajte, put je trnovit i Srbija je zemlja koja mnogo osuđuje, ne dozvolite da Vas neko povređuje i birajte svoj put-a to je put do zdrave bebice. Hvala Bebcu na ovakvim tekstovima, i podizanju svesti o vantelesnoj oplodnji.
Za proces vantelesne oplodnje najvaznija je psihicka stabilnost i spremnost na oba ishoda. Znam da zvuci lako ali je zapravo tu kljuc uspeha. Podrska supruga se podrazumeva ali i podrska okoline je veoma bitna. Licno sam izabrala da za celu pricu zna vrlo malo ljudi, dakle samo najblizi i niko vise jer nisam zelela da gubim energiju na njih ma koliko da su fini i ljubazni ljudi su u sustini vrlo radoznali i ljubopitljivi i znala sam da ce mi negde u procesu tesko pasti nesto sto ce prokomentarisati. Ispalo je bas kako sam zelela. Za sve oko mene moj zivot je bio isti. Uspela sam iz 2 pokusaja uprkos losim prognozama lekara. Ja sam se duboko posvetila tome, trazila unutrasnji mir i iznova se vracala u borbu sa losim nalazima, operacijama i beskrajem novih problema. Za mene je vto jedno od najvecih dostignuca u nauci a na nama je da se snadjemo i izborimo sa tim procesom koji je tehnicki lak ali emotivno razarajuc. Ja sam ima hiperstimulaciju jajnika i mogu reci da je prilicno strasno kad cujete da ste u 2% baksuza ali 6l vode dnevno i strogo mirovanje sve resava. Moja ljubav spava pored mene, mislim da sam je s razlogom donela na svet :) Da ocuva moje borbene gene :)))
Dakle, glavu gore i samo pazite sebe i one koje volite. Uzivajte u svakom danu i da, negde u sebi resite do koje granice zelite da idete. Za mene je to bila 35g. Da nismo dobili bebu do tad sigurno ne bih isla dalje jer svaki postupak ugrozava zdravlje i mislim da bih se tad posvetila svom braku i bila veoma srecna. 10 g lecenja me naucilo da telo ima rok trajanja i ako nesto nije sudjeno prosto treba promeniti prioritete ;)
Ja sam imala problem sa hiperstimulacijom. Da li neko može da mi pojasni zbog čega do nje dolazi i da li je moguće sprečiti njeno pojavljivanje. Pozdrav svima na bebcu.
Do hiperstimulacije dolazi najčešće nakon stimulacije gonadotropinima, a doprinose joj policistični jajnici, visok nivo estradiiola... Injekcija HCG takođe može pogoršati latentni sindrom hiperstimulacije.
Stvarno ima mnogo faktora koji mogu dovesti do hiperstimulacije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »