Komentari za tekst "O hrani, bubašvabama i ubledelim porodiljama"

Komentara
28
Ostavite komentar
Toliko sam se smejala!!!!!
Ovaj tekst me je bas vratio u Betaniju :) sve je tako kao strasno a ustvari i nije. Ja sam na to gledala kao na kako drugim zenama tako i meni i sve sam to zaboravljala kad mi donesu moje dete na podoj. Gledala sam samo kako da mi prodje vreme do novog podoja da ga opet vidim i mazim. Nista to nije strasno (ako nisi bas razmszena) :) ... tu su cimerke da ti ulepsaju vreme bar sam.ja imala tu srecu. Klima je radila, bubasvabe su bile malecke :D setnja hodnikom prava avantura, sestrice na odeljenju predivne, eto u sustini nije tako strasno :)
divan tekst :-) potpuno realna slika
ja sam se porodila krajem avgusta ove godine drugu bebu rodila u istoj bolnici u beogradu. babice su ne samo prema meni u glavnom prema swima neljubazne kao da one nisu zene'nit pomognu nit odgovore kad ih nesto pitas,a sto se cistoce tice tamo je uzas !!!
Porodila sam se u junu ove godine u novosadskoj Betaniji i pored uzasnog porodjaja ne mogu reci nista negativno. Jedino cime sam bila nezadovoljna su odvratne babice (bar one koje su mene zadesile) kojima je smetalo sto su mi za 16 sati lezanja pod indukcijom morale menjati posteljinu.
Sto se tice sestara koje su dole, kako onih zaduzenih za bebe, tako i onih zaduzenih za mame, imam samo reci hvale.
Kada je hrana u pitanju nije strasno, raznovrsno je i nije da se ne moze jesti.
Ja sam se porodila u Betaniji pre mesec dana.Moram da priznam da nosim pozitivne utiske.Pohvalila bih odeljenje za Patologiju,sestre su bile divne i boravila sam tamo dva puta,jednom u toku trudnoce i drugi put kad sam odlazila na porodjaj.Sto se tice hrane nisam izbirljiva, rucak mi je bio odlican i vecera je bila ok.
Jedino od ishrane sto mi se nije svidelo i sto inace ne jedem ni kuci su salama i virsle,ali to nije bilo svaki dan.Pohvalila bih i doktora Sobota koji me je poradjao i babicu Vesnu,ne znam da li sam ja imala srece da su se oni zadesili na dezurstvu,ali sve je proslo kako treba,slusala sam sta mi govore i tako sam i radila.Nisam trosila vreme na viku i dreku i nisam isla na epidural,nisam htela.Znala sam da mi vristanje ne moze pomoci,jer tako trosim energiju bezveze,ali mi je opet bilo zao zena koje su vristale od bolova,svako ima drugaciji prag bola i tolerancije.Bilo je jako tesko,ali mislim da sam izdrzala momacki.Zato ne osudjujem nikoga. Postovanje svim mamama koje su se porodile prirodno ili carskim rezom,jer svaka od nas nosi svoje muke.Ono sto bih mogla jos da kazem jeste da najmanje osoblja imaju na odeljenju gde su mame sa bebama posle porodjaja i tu je pravi haos,to je neka zamerka,jer ne stizu sve da obidju,a zene ne smeju prvi put da ustaju same i ne menja se posteljina,ti iskrvaris,ali opet stavljas podloge ispod sebe koje poneses.Cistacice su isle stalno brisale,skupljale otpad,ali dzaba,nas je puno i tesko da higijena moze da bude na nekom zavidnom nivou,jer sve krvarimo i puno je zena na jednom kupatilu i wc-u.Svakako porodiliste nije hotel gde sam dosla da se odmaram i nego da se porodim i da zavrsim sa tim.Zato mozda nisam sve to tako dramaticno shvatila,iako mi je ubedljivo bilo najgore ustajanje i krvarenje,a moras htela ne htela da presvuces bebu i nahranis,jer nema ko da ti pomogne od sestara.To mi je opet pomoglo da brzinski naucim sve sto je bitno s obzirom da sam prvorotka i da bas puno ne znam oko bebe i da je postojao strah od svega vezano za bebu.Gledala sam nekako da u svemu tome izvucem nesto pozitivo,jer svima je isto samo zavisi kako to dozivis.Imala sam i ok.cimerke u sobi,pa smo jedna drugu bodrile i pomagale,opet smo sve tu u istom sosu.To je neko moje generalno iskustvo.Svako ce doziveti neke stvari razlicito,najbolje je da niko ne bude vodjen tudjim utiskom,da budete bez prevelikih ocekivanja nego da stvori neki svoj utisak i samo bez straha od porodjaja i svega sto ce doziveti u porodilistu i samo hrabro.Zelim srecu svim mamama i onima koje ce to uskoro postati.Pozdrav svima. :)
Porodila sam se u Misovicu,carskim rezom. Licno sam prezadovoljna doktorima,sestrama,hranom,sobom... ali npr moja cimerka je kukala na sve zivo. Mislim da je sve stvar toga kakva ste osoba u stvari. Ako ste razmazeni folirant naravno da ce vam sve zivo smetati pa makar drugi stenjali za vas u privatnom porodilistu. Ali ako ste prizemni i ponasate se isto kao sto se ponasate kod svoje kuce,bice vam ok
Ja sam se porodila carskim u Frontu pre mesec ipo dana, i bas sam zadovoljna, nikakvo ruzno iskustvo nemam. Jako brzo. Sam se oporavila, treci dan je vec bio mnoogo bolji, a kad smo izasli kuci sve sam sama radila, rana me skoro nije ni bolela vise. Jako je bitno da se sto vise ustajei okrece na bok iako boli, jer svaki naredni dan je laksi.
Nasmejah se na opis postporodjajnog oporavka od Carskog reza,posto isti preziveh u julu. I imala sam divnu cimerku koja je takodje zasmejavala svojim komentarima. Nas su najvise nervirale cistacice. Da se razumemo,nije njima lako da ciste sve ono,ali ti moras da ustanes iz kreveta nakon operacije i sve poleti iz tebe,a ona ti se jos razdere i tera te da se vratis u krevet.
Iskreno, mene ste ovim tekstom slatko nasmejali. Nakon prvog prirodnog porodjaja, zbog epiziotomije, odlazak u wc je bio pravo mucenje (kao u vicu "Izadji, izedem te"). Zbog tog iskustva, drugi porodjaj je spremno docekan. Mikroklizma je zakon.
Uzivajte u divnim trenucima sa Miluskom u zdravlju i sreci.
meni je hrana u visegradskoj bila sasvim ok. u nasoj sobi klima je bila pokvarena pa smo se bas kuvale.
U Krusevcu za veceru dobijete parce hleba ili jednu omanju kiflu i jogurt. Toliko...
ja o bolnici u Visegradskoj imam samo reci hvale,sto za hranu,doktore,medicinske sestre,ma svi su divni,i svim buducim mama od srca preporucujem Visegradsu!!
Subotica: nocna beba,dorucak pirinac sa kakaom presladjen,rucak batak sa pireom sa koprom,vecera pecivo sa cvarcima sa jogurtom,dan 2:dorucak lisnato pecivo sa salamom I jogurt,rucak belo meso sa taranom sa belim lukom I malo cvekle I sok,vecera burek sa sirom I jogurt,dan 3:dorucak pica pecivo sa jogurtom...kuvano je stvarno.bilo ukusno I dovoljno,ali kad je od 7 obroka,4 bilo testo,moja zuc se pocela malo buniti..em sto ne drzi dugo,pa smo nadopunjavale sa vocem I plazmom :-)
A Niš! Sarma, makarone sa mesom, supice, čorbice pileće i teleće, šnicle, pirei razni... ko' u Balaševićevoj pesmi "al se nekad dobro jelo-baš"!!! :-D Što se hrane tiče-kao u restoranu! Ostalo-no coment!!
Kad sam se ja 2013 porodila u niskom porodilistu,od hrane je bilo jedino: dorucak i vecera nekoliko keksa sa cajem,rucak samo klot pire krompir, i za veceru nekad griz. i to je to. nema mesa,supa,hleba,voca,povrca. nista. posto sam 10 dana bila u bolnici smrsala sam i stomak mi se vratio kao pre trudnoce 😃. hvala im na tome 😃
Prvo jutro posle carskog ustala sam sama kao i sve druge. Udje u sobu u 6 ujutru i kaze ustaj i nema tu hocu necu. Ustala sam posle 15 min ! Ali sam zadovoljna cak mi nije smetala hrana jedem sta ima... a svaki put je bio caj ili supa i hleb ostalo sta ima...
U Zemunskoj bolnici imam samo reci pohvale sto se tice osoblja,cistoce (ne računajući porodilje koje bace gde sta stignu,a jadne spremačice trce za njima i ciste)naravno i sto se hrane tice svaka im cast sve je super i ukusno,raznoliko. Tako da porodilje trcite u Zemunsku bolnicu necete se pokajati :)
Haha kao da sam ja pisala. Sve sam i ja prosla, samo sto sam ja jos imala cevcicu(auspuh sto bi tada moja cimerka rekla) imala u guzi zbog gasova. Meni je sjajno bilo, i jedva cekam da ponovim dozivljaj tj da dobijem jos jednu malu bebu😀😀
Podsetila si me na ta 4 dana u Betaniji kad sam rodila carskim rezom u junu drugu bebu. Samo sto sam ja valjda naisla na sestre koje su bile voljne da malo pripomognu tokom tog prvog ustajanja nisu bile lose al ovo ostalo sto se tice hrane i bubasvaba uh kao da sad gledam 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »