Komentari za tekst "Zapaljenje srednjeg uva (Otitis)"

Komentara
11
Ostavite komentar
Moja cerkica ima 4mj. Prije 1,5mj je imala upalu uha. Nije imala nikakve simptome, do jedne noći kada je strahovito plakala, što je rezultiralo gnojnim iscjedkom iz uha. Pedijatar kod kog smo je poveli je rekao da joj "nije ništa" i da dam febricet u slučaju ako se ponovi to. Nakon nekoliko dana se to ponovo pohavilo, povela sam je kod nekadašnjeg mog pedijatra, koja je naložila hitno da uradimo bris uha i uput za ORL. Povela sam je privatno kod čuvenog ORL dr JAĆIMOVIĆA, koji i sa 80godina radi teške operacije na VMA. Moja ćerka je imala upalu uha, gnojni iscjedak je bila bakterija stafilokoka. Zbog propusta jednog pedijatra, mojoj ćerki je zbog gnojnog iscjedka pukla bubna opna i ona je izgubila sluh na desno uho. Dr Jaćimović je uložio sve napore da mojoj ćerki vratimo sluh. Taj čovjek mi ne dopušta da odustanem i već mjesec dana me "gura" da se borimo zajedno i da sluh vratimo. Ne sumnjam u njega. Znam da ćemo uspjeti. Specijalista za ORL dr Jaćimović treba da bude za primjer svim ljekarima kako trebaju da obavljaju svoj posao! Neizmjerno sam mu zahvalna.
Moja ćerkica,koja ima 4 mjeseca, je prije mjesec dana imala upalu uha, koju liječimo i dan danas. Nije pokazivala nikakve simptome, međutim, jedno veče je strahovito plakala, što je nakon umirenja rezultiralo gnojnim iscjedkom iz uha. Pedijatar, koji je bio dežuran je to ocijenio kao "ništa strašno", u slučaju nekog bola da joj dam Febricet, nakon nedelju dana bila sam sa njom u svom rodnom gradu, gdje sam je povela kod svog nekadašnjeg pedijatra, koja je naložila hitan bris uha i pregled kod ORL. Povela sam je kod čuvenog ORL ljekara, dr Jaćimovića, koji i dan danas, iako ima skoro 80 godina, radi one najteže operacije uha, grla i nosa na VMA... Moja ćerka je imala jaku upalu uha, koja je prouzrokovala nastanak bakterije stafilokoke, zbog čega joj je pukla bubna opna. Zbog propusta jednog pedijatra moja ćerka je izgubila sluh na desno uvo. DR. JAĆIMOVIĆ se sada na sve moguće načine trudi da sluh povratimo. Svakodnevno zove da vidi ponašanje moje ćerke, redovno ga posjećujemo kada je u Podgorici. Apsolutno ulaže sve svoje napore da pomogne. i na tome smo mu svi beizmjerno zahvalni. Taj čovjek treba biti primjer svim ljekarima na našim prostorima, jer pravi stručnjak tako treba da obavlja svoj posao.
Pozdrav svima. Moja devojcica od 2,5 godine je pre nedelju dana pocela lajavo da kaselja. Po preporuci pedijatra inhalirali smo se pulmikortom 3 dana. Kasalj je sazreo, nosic takodje. Pili sirup za iskasljavanje. Da napomenrm da temp nije imala ni dana. Danas joj je iz uha iscurela gomila cerumena. Inace su joj usi pune cerumena stalno. Dete veselo i vedro, sve super, ne zali se na bol. Da li je nornalno da cerumen tako odjednom izadje napolje? Znam da upalu uha prati temp, pa mi vise nista nie jasno... Hvala unapred
Da li beba ( 6 meseci ) sme u setnju po snegu ima upalu uha??
Mi upravo prelezavamo upalu uha, doduse, blazu. Kako malena nije imala prehladu, kao ni temperaturu od rodjenja (a sada ima 5 meseci i 7 dana) kao objasnjenje za upalu su nam date varijante kako je do upale doslo: od toga da istu upalu vuce od rodjenja (meni je pokazatelj da nesto nije u redu bilo curkanje sekreta neprijatnog mirisa iz levog uha i vrisci u sred noci kojih nije bilo), pa do toga da je pukla bubna opna i da je curkanje posledica toga i dugo nelecene upale...Uho pri podoju cupka vec sigurno mesec-dva, a do skora nije bila osetljiva na blazi ptirisak kod uha, tacnije na dodir kojim lekari proveravaju da li dete, unasem slucaju beba, mozda boluje od ovoga. Ovo oboljenje je jako podmuklo pogotovo sto je neverovatno tesko podojiti bebu obolelu od upale uha pa se ja koristim po bebu manje napornim i manje bolnim metodama hranjenja kasicica, ponekad flasica...
Najvaznije kod upale uha jeste uraditi bris sa antibiogramom. Nama se desilo da smo pili antibiotik na koji je bakterija bila otporna. Takodje je vazno redovno cistiti nosic fizioloskim rastvorom. Mi koristimo Phisiomer koji jeste skuplji ali zato ima rasprsivac, pa se lakse koristi.Nakon terapije sacekati pet dana i bris ponoviti.
Koji ste antibiotik pili?
Da li je moguce da se vrati upala uha, imam ceruku od 4 god imala je upalu pre 8 dana i sada je ponovo boli uvo ali ja nisam prestala sa atibioticima, sve vreme pije sinacilin i treba da ga pije do 20.02.Molim za pomoc ili neki savet.
probajte sa pancefom.

da li beba -15 meseci,moze dobiti upalu uha i ako nije prehladjeno?
Ako je dete često prehlađeno i slinavo i još ne ume da isprazni nos, po meni i po nasoj doktorki, preventivna primena rastvora natrijum hlorida (npr. RinoVent sprej) radi boljeg ispiranja nosića je dobro u sprečavanju otitisa.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »