Komentari za tekst "Prva bebina ocena - šta nam govori Apgar skor"

Komentara
84
Ostavite komentar
Moje dete je dobilo ocene 3 i 7. Posle 4 dana u inkubatoru išao je kući. Sada je zdrav srednjoškolac i nikad nije imao problema zbog toga. Apgar pokazuje lekarima određene nepravilnosti, ali ne znači da dete koje ima niže ocene neće biti jednako zdravo kao i dete sa višim Apgar ocenama.
ako postoji ocena 10/10, sta je sa bebom primera radi 8/9 ili 9/8?
Apgar se testira 2 puta u porodilistu. Ocjena 8/9 bi znacila da je prvi put rezultat bio 8, a drugi 9.
moja je imala 10/10 pa su je nakon par sati prevezli na hitnu intenzivnu i nakon tri mjeseca je nazalost preminula...tako da taj apgar po meni nema veze s vezom
😢😢😢
kako postoji osoba koja moze da vam da minus na ovakav komentar koji ste podelili sa nama. Jako mi je zao vase bebe
I ja sam sokirana da postoje osobe koje na takav komentar daju minus!
To ne treba da vas plasi...
Moj decak je dobio 4/5/6 rodjen na hitan carski rez,jer je bio zaglavljen u porodjajnom kanalu jer je porodjaj krenuo prirodno,te je dugo bio bez kiseonika...kada su ga izvadili srce je kucalo ali nije disao,posle reanimacije je prodisao...hvala Bogu nikakvih posledica nije bilo i moj decak je super!
I ja imam sina Dusana rodjen 2000-te god isto hitan carski rez posle dugog cekanja u boksu bez potrebe a znalo se da mora carski. Ocena je bila 4.5 i tu noc je bio u inkubatoru. Meni nista ne govore. Sutra dan je dosao kod mene oporavljen.
Sada ima 20 god, uspecan na svakom polju, djak generacije, sportista, student ETF-a. Od niske ocene do visokih ocena.
Isti slucaj samo sa teskim posljedicama
Moja malena je imala 10-10👍😃
Moj mališa je imao 5/7, pupčanik oko vrata, rodio se potpuno plav plus je dosta prebacio termin pa je mekonijum vec bio u plodovoj vodi i on se toga nagutao, usledilo je dugih 6 dana u inkubatoru i na toplom stolu, infuzije i antibiotici. Ipak, uspela sam da dojim od cetvrtog dana, sada ima 25 dana, kod kuce smo, uzivamo i on je zdrava beba kao i svaka druga. Zelim da svim mamama koje se nadju u slicnoj situaciji porucim da cuvaju zivce, da na intenzivnu negu nikad ne idu uplakane, da skupe snage i izdrze u bolnici koliko god treba, kad dodjete kuci sve ce biti dobro i brzo cete iza sebe ostaviti sve sto ste doziveli u porodilistu.
Moj heroj je imao 6 6 8,prolaps pupcanika na porodjaju,obmotana pupcana vrpca,boravak na intenzivnoj nezi 5 dana i puno mojih preispitivanja i plakanja jer sam se susrela sa svime onim o cemu nikada ni u najvecim kosmarima nisam sanjala...ali ubrzo sa prvim osmehom,puzanjem,prvim koracima...svi strahovi nestanu i sad nakon 20 meseci uzivamo u svim nestaslucima koje nam priredjuje jer je shvatio odlicno da smo svi u kuci slabi na njega! Njihove traume sa porodjaja brzo prodju a mi ih verovatno ceo zivot necemo zaboraviti i ne trebamo jer smo na tezi nacin shvatile koliko su deca u najboljem smislu te reci dragocena. Deca su nase najvece blago!
isti slucaj...moja devojcica je bila i bez kiseonika nepunih 5min...naoruzati se zivcima zbog njih...napunila je godinu dana i super je...zivahna i nasmejana
nasa ocena je 1-2 ...mnogo muke.zbog abrupcije posteljice...radjena reanimacija 45 dana na institutu i sad smo hvala Bogu super bebac
ja sam dobila ocenu 6/7 jer sam rodjena sa 7 meseci ,a rodila sam devojcicu 10/10 na carski rez,te ocene nemaju nikakve veze kakvo ce dete kasnije biti
Moj sin je dobio ocenu 2/3. Porodjaj je bio carsku rez. Kad sam se probudila rekli su mi da nije zaplakao odmah vec posle nekoliko minuta i pupcana vrpca je bila obmotana 3 puta oko vrata. A kazu i da je moguce i zbog anestezije da nije zaplakao jer je bila opsta anestezija (inhalaciona anestezija).
Prekjuce je napunio godinu dana i mogu reci da je super. Do sada mi ni jednom nije bio bolestan i nije nikakvih zdravstvenih problema imao. Poceo je da pravi samostalno 6-7 koraka,ja sam zadovoljna. Po neni ta ocena nema nikakve veze. :)
Kako je Vas malisan danas ? Kako napreduje ?
Moja Vanja je dobila 10/10.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »