Komentari za tekst "Pilula za dan posle"

Komentara
37
Ostavite komentar
Pilule za dan posle su takođe abortivna kontracepcija jer mogu da spreče usadnju oplođene jajne ćelije u zid materice što dovodi od ubijanja oplođene jajne ćelije. U ovom slučaju je abortus (ubistvo), samo se to ne pominje.
Imala sam odnos sa deckom 13.03 i popila eskapelu 14.03 nakon nedelju dana od popijene eskapele sam dobila i to je bilo može se reci uobičajeno krvarenje kao kad redovno dobijam. Inace redovna menstruacija je tek trebala da bude 03.04 a evo vec je 08.04 a menstruacije nema mozete li mi reci o cemu se radi?
Postovani
Imala sam odnos sa deckom i pukao je kondom i popila sam lek nakon 3h i peti dan imam braon da li je to normalno? I jos nesto imam upalu uha da li mogu da pijem druge lekove ili ne smem?hvala
Imao sam odnos sa devojkom 2 puta u 3 dana na za lost bez zastite,nisam siguran stopostotno da li sam na vreme izvukao,imam 18 i smatram da nisam spreman da budem otac medjutim ona smatra drugacije,pomoc!
Postovani,

Devojka i ja smo imali nezgodu odnosno , sredstvo kontracepcije tj. kondom je pukao i ja sam ejakulirao u nju.To se odigralo 5. Januara , sutradan 6. januara 19 sati posle popila je Escapelle tabletu.Ciklus joj je inace redovan i 7. je trebala do dobije i bili smo cak i u razmisljanju da li da pije tabletu uopste s obzirom na to da je sutradan trebala da dobije ali je popila.Danas 9. januara jos uvek nije dobila.
Interesuje nas s obzirom na to da je popila pilulu a menstruacija joj kasni , do kada bi trebalo da sacekamo pre odlaska kod ginekologa i da li je zaista uobicajeno da menstruacija kasni posle pilule kao sto i u uputstvu pise.Ako jeste koliko bi trebalo jos da cekamo?

Hvala unapred
Kako ste prosli?
Popila sam tabletu pre 15-ak Dana Koliko Dana traje ta pilula i Koliko dugo ne Mogu ostati trudna posle nje?
Pilula moras uzeti u roku od 72h tacnije 3 dana ali ne cekaj zadnji dan sto brze to bolje
Kada sam je popila, doktorka mi je rekla: da li znas da ti to nece pomoci, ako zatrudnis, trudna si, ako ne, ne i da je to hormonska bomba za organizam? U sustini, oplodjenje se desava u roku od 20 minuta.
Pre 5 dana sam imala nezasticen seksualni odnos, desilo se ono cemu se nismo nadali (kondom je pukao), nisam popila tabletu ali mi se isto to nam se desilo i juce. Ja sam popila tabletu sada, ako se slucajno trudnoca desila prvog puta da li moze imati nezeljenog uticaja na plod?
Imala sam seksualni odnos sa deckom pre tacko 4 sata, nazalost kondom nam je pukao. Posto imam 19 godina,ne zelim da ostanem trudna,da li je ta tableta 100% sigurna I da li ce spreciti trudnocu ako je popijem sutra?
Daj broj 🤣
Imam 19 godina,proslo je tacno 27h od kako sam imala nezasticen odnos,ne bih da ostanem trudna jer sam jos mlada,da li je dobro za mene da uzmem tu pilulu?
Ja sam je popila posle 18 sati i nemam nikakvog krvarenja osim da me s vremena na vreme malo stomak zaboli i malo mi vise pojacan apetit,jela bih bez prestanka.Svakako cu uraditi test za par dana.Cula sam da sto je kasnije uzmes ona gubi efikasnost.
Imala sam zasticeni odnos sa partenor i nakon toga rekao mi je da kondom cudno izgleda. Sutra dan sa povracala i imala mucnine ceo dan i sada me zanima da li sam trudna?
To je verovatno stomacni virus.
Imam pitanje :) imala sam odnos sa suprugom i kondom je ostao u meni. Pri cemu on nije svrsio u mene, vec kad ga je izvadio. Interesuje me da li postoji mogucnost da sam trudna. Hvala u napred :)
I ja sam popila tebletu, posle nezasticenog odnoda, proslo je nekih 15 sati gde je sve zavrsilo u meni, i koliko sam racunala bili su plodni dani... I sad rasmisljam da sam ostala trudna.
Sad citam komentare :D ni meni escapelle nije delovala (proslo je oko 15h od odnosa) evo udjoh u sedmi mesec
Vidim da je stari post, ali Vas molim za odgovor. Ja sam ostala trudna posle ove tablete, ali trudnica mi se ne poklapa sa poslednjim ciklusom, kao 2 nedelje je manja trudnoca, pa je moje misljenje da mi je ovaj lek nesto poremetio. Pa me zanima da li je neka mama koja je popila lek imala slicno iskustvo. Inace treca mi je trudnica. Prve dve su se poklapale u potpunosti sa poslednjim ciklusom. Ako necete ovde pisite mi na mejl.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »