Komentari za tekst "Vitamini u ishrani trudnica"

Komentara
69
Ostavite komentar
Milice, pregnatcare + sadrzi gotovo sve vitamine i naravno sadrzi i folnu kiselinu 4mg koliko je dovoljno.Ja samo njega pijem od pocetka trudnoce i super napredujemo u 30 nedelji :)
Pijem pregnacare+ omega 3,i 23 sam nedelja, zanima me da li treba da koristim i folnu kiselinu?
Zdravo. Da li je neko od vas pio utrogestan? U 8 nedelji sam trudnoce i samo mi je to dao i kaze do 3 meseca da pijem? Ni folna kiselina ni mamavita nista mi nije dao?? Moze li neki odg
Kada je najbolje uzimati folnu kiselinu?
Tri mjeseca prije trudnoće i prva tri meseca u trudnoći. Takođe i posle, ali nije toliko bitno kao u ovom periodu pre i u prva 3 mjeseca.
U 24. nedelji sam, osetim mog malisu svaki dan i to su jaci ili slabiji nagli pokreti pogotovo kada pojedem nesto hladno i slatko-sladoled, sok.
Od tih dopunjivaca ishrani koristim New life od CaliVite, na prirodnoj su bazi i konzumira se 1,dnevno. Da li je neka od vas cula ili koristila iste?
I ja pijem New life od Calivite od 6 nedelje, 6 meseci pre trudnoće pila sam folnu, po savetu doktorke, sada sam 25 nedelja, voce,i povrće svaki dan, a pijem i utrogestan 3 puta dnevno od početka trudnoće zbog blagog krvarenja koje je trajalo par dana u 6 nedelji
Celu trudnocu apsolutno NISTA od lekova pila nisam ni folnu kiselinu ni nista. Evo tek sad na samom kraju u 37oj nedelji pijem za pritisak samo. Sve sam unosila od samog pocetka kroz hranu i pice i sve je u najboljem redu. Ne verujem farmaceutskoj mafiji i smatram da vise stete nego koristi mozemo imati od tih gluposti (izuzetak su samo oni koji bas moraju da piju nesto), a sve sto nam treba mozemo naci u prirodi (ZDRAVIJE I ZA NAS I ZA NASE BEBE) . Pozz drage 😊😘💝
Jel moze meni neki savet za ishranu u trudnoci i ja bi ja bih zelela prirodnim putem pomocu hrane i pica da unesem potrebne vitamine za zdravu trudnocu i razvoj bebe? 😊
Ja sam u 22 nedelji trudnoce, i nepijem nikakve vitamine, ono sto unosim je kroz namirnice. Moja dr je rekla da nema potrebe. Sada je sve u redu.
Miro i ja nisam nista pila u tri trudnoce. Imala sam samo manjak gvodzdja, u prva tri meseca sa svakom sam se oseca malaksalo i mucnine su me izludjivale... posle je to prestalo... Jela sam sve i rodila tri zdrave devojcice. Prva je bila teska 3,290kg druga 3,500kg a cetvrta 4,040 kg... Doktor mi je rekao da nista ne pijem i nije pogresio. Eto to je moje iskustvo. :-)
Cao svima
U 16-oj nedelji trudnoce sam.Inace prva mi je trudnoca jos uvek nisam osetila bebu ali je mozda jos rano.Doktor mi je preporucio elevit mada je dosta skuplji od mamavita.Ne znam
koji je bolji.I da li ce sve biti u redu ako pijem mamavit umesto elevita.Pozdrav svima
Pozdrav Aleksandra , ja sam u 31oj nedelji i prvo sam pila femibion 1 na preporuku jedne doktorke , da bi posle njega od druge doktorke dobila da pijem mamavit. Idalje ga pijem , jeftiniji je a za razliku od femibiona npr . (citala sam sastave) ima vise minerala. Mislim da nema razlike velike ni Elevit. To je samo do proizvodjaca. Za Elevit ne znam ali eto za femibion znam. Uporedi ih na internetu. A osecaj bebe zavisi , ja idalje nemam veliki stomak niti sam se mnogo ugojila a u 16oj nisam skoro nisam ni imala stomak pocela sam da osecam negde 17oj ned ja koliko se secam :) Sad ces ne brini ali to ce biti bas mali moraces da ss dobro skoncentrises na dodire. Pozdrav svim mamama i buducim mamama !
jos uvek je rano da osetis bebu. iskreno..ja pijem elevit ali znam trudnice koje piju mamavit i smatrsm da tu nema razlike
Cao,u trecem mesecu trudnoce sam. Doktorka ni je jos na pocetku trudnoce dala da pijem folnu kiselinu,medjutim,toliko mi je smetao ukus,tokom celog dana mi je gorko u ustima,pa sam prestala da ga pijem. Zelela bih da znam da li ce uticati nesto na bebu sto nisam unosila folnu kiselinu?... Hvala unapred.
Pozdrav.Ja npr nisam pila uopste folnu kiselinu , ni pre trudnoce , ni kad sam saznala a ni sad 31 . nedelja sam. Niko od doktora mi nije prepisao da je pijem. kazu da od 4og meseca (kad osetis bebine pokrete) krecu sa davanjem vitamina (Elevit , Mamavit, Femibion...) meni je tako doktorka rekla. Svi rade drugacije u ovoj nasoj drzavi tako da nznm. Govorili su mi da uzmem na svoju ruku ali nisam htela. Jedi sto vise povrca i voca , vidi u cemu ima najvise folne kiseline i to jedi i nema da brines. Kako su pre zene kad nisu pile nista :)
Ucinite prvi potez ljubavi prema svojoj bebi! Nedostatak vitamina B12 znaci i nedostatak folne kiseline sto je kriticno za razvoj fetusa u toku prva tri meseca trudnoce. Koristan je za zene koje zele da ostanu u drugom stanju.
Ovaj dodatak ishrani je izuzetno siguran jer se obe komponente tolerisu u visokim kolicinama. Takodje, bitan je u ishrani vegeterijanaca, jer se B12 normalno dobija iz zivotinjskih izvora.
– Pomaze snizavanju nivoa homocysteine
– Izuzetno siguran, cak i u velikim kolicinama
– Veoma je vazno uzimanje vitamina B12 i folne kiseline zajedno.
www.alojavera.wordpress.com
I mene zbunjuje vitamin C...zasto pise da je stetan u vecoj meri? Zar se ne izbacuje iz organizma visak? I kako neko ko jede mnogo voca, citrusa i paprika da zna koliko je uneo? Doktor mi je prepisao 1000 mg dnevno, ako je ovo tacno sro pise, ja sam u problemu? Plus jedeem citruse...
ne trebas pretjerivat ni u cem bez obzira bila trudna ili jok
Pileca jetra se sme jesti u normalnim kolicinama, meni je doktorka dozvolila jednom nedeljno, kao i ribu jednom nedeljno. S' druge strane jos je bolje ako koristis cedevitu Katarina, takodje mi je doktorka rekla da mogu slobodno da je pijem. E ja sam sada pocela da pijem Mama Vit, a zaboravila sam da pitam doktorku da li da prestanem sa uzimanjem sumeceg vitamina C. Pa ih pijem zajedno, bojim se da ne preteram sa vitaminom C. Da li me iko moze posavetovati do kontrole?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »