Komentari za tekst "Konstipacija"

Komentara
17
Ostavite komentar
od 150 gr urmi i 150gr suvih smokvi (ili sljiva) u 150 ml vode,kuvajte da napravite dzem. Kasicica dzema na prazan stomak svako jutro. Mojoj maloj je jedna ipo teglica resila trajno problem .
Drage mame,
moja beba ima 2 i po mjeseca, inace je i beba koja je prije vremena rodjena. Hranimo se Novalacom, medjutim beba sada ima zatvor, ima stolicu ali bas tesko kaki i place svaki put. Sta preporucujete kako da rijesimo taj problem ili da li mozda da predjemo na Novalac IT 1 ? Lijep pozdrav.
I mi smo imali problem sa Novalacom. Poceli smo sa to dohranom jer su je koristili u porodilistu pa sam to nastavila i kod kuce. Medjurim posle nedelju dana se pojavila dijareja. Pedijatar nam je preporucio Bebelac FL bez laktoze. Sa tom dohtranom bebac je imao super stplicu i lepo napredovao. Takodje nam je receno da na Bebelac FL bude do dve nedelje, pa pauza. Medjurim cim sam ga opet pocela hraniti sa Novalacom stolice su postale tvrde, redovne ali bas rvrde i bas se mucio. Vratili smo se ponovo na Bebelac FL pa cemo jos 10ak dana biti na tome. Iskreno mislim da sa Novalacom i nije bas sve potaman tako da cemo je posle ove ture Bebelac FL skroz promeniti. Srecno :)
hvala unapred zabrinuta mama Tanja
imam sina koji ima dve godine i ima problem sa stolicom tvrda suva i jako se napinje kao porodjajni bolovi i stalno zbog toga place guzica mu bude jako srvena i ponekad u ranicama pedijatar kod nas je rekao da mu dajem laktukozu ali ni to nepomaze kao beba je pio adaptirano mleko do 14 meseci naravno davala sam mu i kasice mazala mu guzicu sa sudokremom,puderom pavlovicevom kremom ...ma neznam vise ni sa cime postoji problem sto on nejede ni voce ni povrce ni meso ...jede samo peceno jaje griz kifle pije jogurt puno caj od nane domaci i sok od jabuke kad je sladak sve ostalo kad sam mu davala sve povrati jednostavno nista nece u usta ima oko 14kg i visok mi je molim vas za savet sta da radim kome da se obratim ili mi kazite gde da krenem dalje nas pedijatar kaze da je to normalno ali ja nemogu vise da ga gledam kako se muci
imali smo isti problem.jedino sto mu je pomoglo to je parafinsko ulje jedna kasika ujutru i uvece i prvi put smo morali kada dobije nagon za praznjenje da mu savijemo noge u kolenima (iako je plakao) i da ga bukvalno teramo da izbaci taj cep iz sebe .posle je vec sam poceo redovno da kaki za par dana se sve vratilo na staro .i nas je sin izbirljiv ne jede voce i povrce ovako redovno ali ga unosi tako sto napravim kasicu ili sok u sokovniku
Moj sin ima 9 meseci a od petog meseca ima problem sa stolicom. Svasta smo probali,suve sljive,sok od sljiva,kruske,jabuke i jos mnogo toga. Sada pije laktozu sirup 2 puta po 5ml dnevno po preporuci pedijatra. Deluje mi kao da nece jos skoro imati normalnu stolicu jer kako prestane to da pije odma ne moze da se isprazni dok to pije super je. Pedijatri kazu da se stolica stabilizuje tek kad deca napune 2 godine.
Prijateljicin mali imao je problema sa stolicom do skora (ima 4 god.) po 7 dana nije mogao..plakanja bilo..ma svasta..da bi se na kraju ispostavilo da je mali na laktozu intolerantan..sada je sve super.. srecan sto moze bananu da pojede... ☺ Srecno svima..
Moja malena sada ima vec 17 meseci a problem sa stolicom imamo od 6 meseca. probali smo sve, od prokuvane vode sa secerom, kamilice, sok od suvih sljiva, isilax, ma sve zivo... voli da jede meso, od povrca samo sargarepu i voli hleb tj. kifle. voli jogurt i pavlaku. Trenutno smo na terapiji po gastroenterologu, lactulosa 2x5ml i laxomucil pola kesice dnevno... za sada je ok... bili smo i na biogaji nekia 2 meseca i dosta nam je pomoglo... tako da u sustini ja nista od ovoga ne preporucujem bez konsultacije sa pedijatrom... ali nama ovo pomaze....
Moja beba ima 12meseci i veliki problem sa stolicom ,nema stolicu po 7 dana,slabo jede meso i povrce,trenutno pije sirup isilax ali nista ne pomaze,kako dalje ?
moja beba ima pet meseci,i veliki problem sa stolicom,jede kasice nekad od povrca nekad od voca,a uvece pirincane pahuljice.pije samo caj,nece vodu.jako se napinje,ali u peleni nema nista.sta da radim,da li da je vodim kod doktora?
Ma jok! Kakav doktor. Kakvi bakraci.
I moja beba ima problem sa stolicom,4 meseca je,i postaje nervozna.
Moja beba ima skoro pet meseci. Od skoro imamo problema sa stolicom i nismo je imali vec 6 dana. Danas smo probali vodu i secer (prokuvanu vodu oko 90 ml i vrlo malo secera - 1/4 kafene kasicice) i nismo je pili na prazan stomak vec u toku dana i posle 1,5 - 2 sata smo imali obilnu stolicu. Dakle, voda i secer su nam pomogli, tako da ih preporucujemo i drugima. Sto se tice jogurta Balans, ne bismo ga preporucili jer se bebe od ranih dana navikavaju na dodatne laksative koji se nalaze u jogurtu, pa bi im to moglo smetati u buducnosti da imau stolicu (tj. da je nemaju ako ne piju jogurt).
moja beba ima 4 meseca,vec mesec i po dana imamo problema,kaki svaki 5,7 dan..problem smo resili sa 150 ml prokuvane vode i 8 gr secera ujutru na prazan stomak i pomoglo je.probajte!
Moja devojcica je imala problem sa stolicom, svaki treci dan i to je bila jako tvrda, cak je jednom imala i krvarenje oko anusa.Probala sam svasta jkasica od sljive i kompot od suvih sljjiva je u prvi mah pomogao ali posle nista... Na kraju problem smo resili sa jogurtom Balans i sad je ,da kucnem u dro sve u redu. Probajte....
i moja beba ima deset meseca i kaki sve tvrdo a pre neki dan se pojavio i krv u stilici
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »