Izračunajte termin porođaja

Unesite prvi dan Vašeg
poslednjeg ciklusa

Prosečno trajanje ciklusa

1. Fotografije u prirodi

Nalepše fotografije su one koje su napravljene na dnevnom svetlu. Zato ako je lepo vreme, najbolje bi bilo da odete u prirodu ili negde gde se dete oseća najprijatnije i gde uživaju da budu, bilo da je to park, zoo vrt ili dvorište, sasvim je nevažno.

 

Foto: Unsplash

 

2. Spontani trenuci

Uhvatite momente kada se mališani zasmeju ili recimo kada se trude da pređu neku prepreku. Pokušajte da zabeležite što više spontanih momenata gde dete može da iskaže svoj karakter. Slikajte dete tokom igre, kada crta ili se igra sa igračkama…

3. Napravite što više fotografija

Digitalni aparati imaju jednu veoma korisnu opciju, a to je što možete odmah da vidite da li je slika lepa ili ne, da li je neko zažmurio…
Napravite što više fotografija, a kada ih prebacite u kompjuter odaberite najlepše koje želite da izradite.

4. Porodične fotografije

Nemojte stalno da fotografišete samo dete. Fotografišite se porodično, zaigrajte se sa detom, zagrlite ga, pevajte , igrajte… Zabeležite neke karakteristične momente i porodične rituale, kojih ćete rado želeti da se prisetite…

5. Igrajte se igre pravljenja grimasa

Zašto moraju baš sve fotografije da izgledaju „namešteno” i savršeno?! Decu uglavnom nervira da stalno poziraju, zato fotografišite dete i kada pravi različite grimase kroz različite emocije. Iznenadićete se koliko će te fotografije biti zanimljive i lepe!

6. Napravite modnu reviju

Najbolje bi bilo da deci obučete garderobu u kojoj se osećaju opušteno i prijatno ili im dajte gardeobu da se presvlače pa ih fotkajte u različitim kombinacijama.
Naravno ukoliko su deca starija i ne smeta im da se presvlače.

7. Fokusirajte se na stvari koje će se izmeniti

Fotografije beleže jedinstvene momente koje, kada deca odrastu, prolaze i ako se ne beleže zaborave se. Stoga se potrudite da zabeležite neke karakteristične momente za određen uzrast.

Izračunajte vaš BMI
Pol:

Godine starosti:

Vaša visina:

Vaša težina:

Vaš BMI iznosi
22,5
Normalna težina

Neuhranjenost
Normalna telesna masa
Manja gojaznost
Gojaznost
Velika gojaznost
Preterana gojaznost
Napomena: BMI kalkulator služi isključivo u informativne svrhe i rezultati su okvirni. Nije zamena za dijagnostičku metodu. Vrednosti ne važe za decu do 18 godina, trudnice i dojilje, bolešljive i slabe osobe
Utvrdite kada su vam plodni dani i povećajte šanse da ostanete u drugom stanju.

Potrebno je samo da unesete prvi dan vašeg poslednjeg ciklusa i prosečno trajanje i dobićete kalendar plodnih dana za narednih pet meseci.

Izračunavanje plodnih i neplodnih dana je metoda koja se zasniva na karakteristikama menstrualnog ciklusa. Svaka žena koja ima ciklus na 28 dana, ima ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) oko 14. dana ciklusa.
Izračunajte plodne dane

Prvi dan poslednje menstruacije

Prosečno trajanje ciklusa
Ovulacija ≈
Ned. 20.07.2021. Pet. 25.07.2021.
Danas je Utorak, 23.07.2024
Plodni dani
Menstruacija
dana 5 Menstruacija
dana 15 Folikularna faza
dana 6 Ovulacija
Sledeća menstruacija
za ≈ 28 dana

Pretražite ostale tekstove iz kategorije Roditeljstvo

Može vas zanimati još i

Povezane teme

Najnovije vesti