Foto: Printscreen

Da vas vidimo – da li gledate crtane filmove sa decom ili dremate u fotelji?

Izvor: Bebac

“Ja sam Pepa, a ovo je moj mali brat Džordž…” Koliko puta ste čuli ovaj uvod? Preporuke stručnjaka su da decu do godinu i po, dve ne treba izlagati ekranu, a da posle toga roditelji treba aktivno da učestvuju u gledanju sadržaja. Da li ste od onih roditelja koji gledaju crtane filmove sa decom ili to vreme iskoristite za druge stvari? Hajde da proverimo! Rešite kviz – nećemo vam gledati kroz prste. 

 

1. Koliko maca ima gradonačelnik Hamdinger u patrolnim šapama?

a) 5

b) 6

c) 7

2. Kako se zove dečak koji je Blejzov vozač?

a) Džejk

b) Rajder

c) Ej Džej

 

Printscreen Youtube @PeppaPigOfficial

3. Koji instrument svira gospodin Bik iz “Pepa Prase”?

a) Trombon

b) Bubnjeve

c) Klarinet

 

4. Kako se zove učitelj malih gupika?

a) Gospodin Žutić

b) Gospodin Družić

c) Gospodin Prugić

 

5. Kako se zove mesto gde žive Patrolne šape?

a) Zaliv avantura

b) Sunčana dolina

c) Zaliv pustolovina

 

Printscreen Youtube

 

6. Meda Padington došao je iz…

a) Perua

b) Čilea

c) Urugvaja

 

7. Kako se zove učiteljica u Pepinom vrtiću?

a) Madam Zebra

b) Madam Zeka

c) madam Gazela

8. Koji Patrolni šapa žuri i juri?

a) Rabl

b) Roki

c) Zuma

 

9. Koliko Barbapape imaju dece?

a) 5

b) 7

c) 9

 

10. Kako se zove tetka kojoj meda Padington piše pisma?

a) Tetka Meri

b) Tetka Lori

c) Tetka Lusi

 

11. Kako se zove Mašina rođaka iz Moskve?

a) Daša

b) Taša

c) Paša

 

12. Kako se zove trol iz Dore?

a) Strašnić

b) Mrgudić

c) Gladnić

 

13. Koja ajkula je roze boje u crtaću “Beba Ajkula”?

a) Beba Ajkula

b) Mama Ajkula

c) baka Ajkula

 

14. Kako se zove ljubimac Sunđer Boba?

a) Gari

b) Lari

c) Kori

 

15. Koji Patrolni šapa je policajac?

a) Maršal

b) Skaj

c) Čejs

 

Rešenja: 1. b; 2. c, 3. a; 4. b; 5. c; 6. a, 7. c; 8. a; 9. b; 10. c; 11. a; 12. b; 13. b; 14. a; 15. c.

 

Postanite član Bebac porodice! Registrujte se

Da li ste trudni ili imate bebu?

Unesite termin porođaja ili datum rođenja vašeg bebca i pratite njegov razvoj iz nedelje u nedelju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

Izračunajte termin porođaja

Unesite prvi dan Vašeg
poslednjeg ciklusa

Prosečno trajanje ciklusa

“Ja sam Pepa, a ovo je moj mali brat Džordž…” Koliko puta ste čuli ovaj uvod? Preporuke stručnjaka su da decu do godinu i po, dve ne treba izlagati ekranu, a da posle toga roditelji treba aktivno da učestvuju u gledanju sadržaja. Da li ste od onih roditelja koji gledaju crtane filmove sa decom ili to vreme iskoristite za druge stvari? Hajde da proverimo! Rešite kviz – nećemo vam gledati kroz prste. 

 

1. Koliko maca ima gradonačelnik Hamdinger u patrolnim šapama?

a) 5

b) 6

c) 7

2. Kako se zove dečak koji je Blejzov vozač?

a) Džejk

b) Rajder

c) Ej Džej

 

Printscreen Youtube @PeppaPigOfficial

3. Koji instrument svira gospodin Bik iz “Pepa Prase”?

a) Trombon

b) Bubnjeve

c) Klarinet

 

4. Kako se zove učitelj malih gupika?

a) Gospodin Žutić

b) Gospodin Družić

c) Gospodin Prugić

 

5. Kako se zove mesto gde žive Patrolne šape?

a) Zaliv avantura

b) Sunčana dolina

c) Zaliv pustolovina

 

Printscreen Youtube

 

6. Meda Padington došao je iz…

a) Perua

b) Čilea

c) Urugvaja

 

7. Kako se zove učiteljica u Pepinom vrtiću?

a) Madam Zebra

b) Madam Zeka

c) madam Gazela

8. Koji Patrolni šapa žuri i juri?

a) Rabl

b) Roki

c) Zuma

 

9. Koliko Barbapape imaju dece?

a) 5

b) 7

c) 9

 

10. Kako se zove tetka kojoj meda Padington piše pisma?

a) Tetka Meri

b) Tetka Lori

c) Tetka Lusi

 

11. Kako se zove Mašina rođaka iz Moskve?

a) Daša

b) Taša

c) Paša

 

12. Kako se zove trol iz Dore?

a) Strašnić

b) Mrgudić

c) Gladnić

 

13. Koja ajkula je roze boje u crtaću “Beba Ajkula”?

a) Beba Ajkula

b) Mama Ajkula

c) baka Ajkula

 

14. Kako se zove ljubimac Sunđer Boba?

a) Gari

b) Lari

c) Kori

 

15. Koji Patrolni šapa je policajac?

a) Maršal

b) Skaj

c) Čejs

 

Rešenja: 1. b; 2. c, 3. a; 4. b; 5. c; 6. a, 7. c; 8. a; 9. b; 10. c; 11. a; 12. b; 13. b; 14. a; 15. c.

 

Izračunajte vaš BMI
Pol:

Godine starosti:

Vaša visina:

Vaša težina:

Vaš BMI iznosi
22,5
Normalna težina

Neuhranjenost
Normalna telesna masa
Manja gojaznost
Gojaznost
Velika gojaznost
Preterana gojaznost
Napomena: BMI kalkulator služi isključivo u informativne svrhe i rezultati su okvirni. Nije zamena za dijagnostičku metodu. Vrednosti ne važe za decu do 18 godina, trudnice i dojilje, bolešljive i slabe osobe
Utvrdite kada su vam plodni dani i povećajte šanse da ostanete u drugom stanju.

Potrebno je samo da unesete prvi dan vašeg poslednjeg ciklusa i prosečno trajanje i dobićete kalendar plodnih dana za narednih pet meseci.

Izračunavanje plodnih i neplodnih dana je metoda koja se zasniva na karakteristikama menstrualnog ciklusa. Svaka žena koja ima ciklus na 28 dana, ima ovulaciju (oslobađanje jajne ćelije) oko 14. dana ciklusa.
Izračunajte plodne dane

Prvi dan poslednje menstruacije

Prosečno trajanje ciklusa
Ovulacija ≈
Ned. 20.07.2021. Pet. 25.07.2021.
Danas je Sreda, 24.07.2024
Plodni dani
Menstruacija
dana 5 Menstruacija
dana 15 Folikularna faza
dana 6 Ovulacija
Sledeća menstruacija
za ≈ 28 dana

Može vas zanimati još i

Najnovije